Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Rasszista kijelentés gyanúja miatt félbeszakították a PSG BL-meccsét

Meglehetősen furcsa eset történt a Bajnokok Ligája kedd esti fordulóján, a francia Paris Saint-Germain és a török Basaksehir közötti találkozón, ahol azzal vádolták a negyedik számú bírót, hogy rasszista kijelentéssel illette a törökök másodedzőjét.

Fotó: Unsplash
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Már rögtön a mérkőzés első részében félbeszakították a PSG – Basaksehir találkozót, majd a 20. perc környékén az öltözőben voltak a csapatok, ám az egyszerű néző számára elsőre érthetetlennek tűntek az események.

A Le Monde és a 20Minutes francia portálok egyöntetűen azt írták, hogy a török csapat azért akadt ki, mert a mérkőzés negyedik számú játékvezetője a rasszista ’n betűs szót’ használta Achille Webóra, a Basaksehir korábbi kameruni válogatott másodedzőjére. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A negyedik számú játékvezető állította, hogy nem történt rasszista szándékú kijelentés, ám a török kispad rendkívül felháborodott, végül Demba Ba, a Basaksehir szenegáli csatárja piros lapot is kapott a felháborodása miatt.

A helyzet furcsasága viszont, hogy tényleg egy félreértés okozhatta a galibát: a negyedik játékvezető történetesen román származású, és a román nyelvben a fekete szó megfelelője nagyon hasonlít a klasszikusan rasszista kijelentésnek számító n betűs szóra.

A játékosok természetesen nem elégednek meg ezzel a magyarázattal, a két francia portál egyöntetű beszámolója szerint a játékvezető távozását követelik a pályáról. Cikkünk írásának pillanatában, mintegy háromnegyed órával az eset után még mindig nem folytatódott a mérkőzés az eset miatt.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Karddal hadonászó férfit tartóztattak le Londonban

Egy karddal hadonászó férfit tartóztattak le a londoni rendőrök, nem sokkal azután, hogy késelősről kaptak bejelentést.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.