Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Beomlott egy illegális aranybánya Nicaraguában

A helyi média szerint 10-18 bányász kerülhetett csapdába, amikor az esőtől áztatott domboldal összeomlott, és a bányászok odabent ragadtak.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A helyi média szerint 10-18 bányász kerülhetett csapdába, amikor az esőtől áztatott domboldal összeomlott, és a bányászok odabent ragadtak.

A TRT World arról ír, hogy a mentőszolgálat munkatársai egy engedély nélküli aranybányához mentek ki, hogy segítsenek, túlélőket keressenek. A baleset a La Esperanza megyében történt, több mint 200 kilométerre délkeletre a fővárostól, Managua-tól. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A beomlás még a hétvégén történt, és hamar megerősítették, hogy két áldozat előkerült. Ők a Rio Juan megyéből származnak, de legalább 10 ember esett csapdába, míg mások szerint közel 20 emberről is szó lehet.

A rendőrség, a tűzoltók és a hadsereg katonái közös erővel kezdték meg a mentést, hogy minél hamarabb, vasárnapig végezzenek. Becslések szerint körülbelül 3 000 ember dolgozik Nicaraguában a különböző engedély nélküli bányákban.

A hónapokon át tartó esőzések, valamint az Eta és az Iota hurrikánok miatt rendkívül veszélyessé vált a munka ezeken a területeken, és miután meggyengültek az agyagos földek, az egész terület egy időzített bombává vált.

Fordulat Kubában, ahol a szólásszabadságért tüntettek az emberek

Az elmúlt hónapban csak Nicaragua északi részén legkevesebb hét emberi életet követeltek ezek a földcsuszamlások. Az emberek azonban kockáztatnak, mert etetniük kell a családjaiknak, de ezért néha túl nagy árat fizetnek.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Öt autó rohant egymásnak az M7-esen Törökbálintnál

Több autó is egymásnak rohant az M7-es autópályán Törökbálintnál, ami miatt az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.