Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
361,91 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
460,51 Ft
Bitcoin
69,534 $

Spanyolországban pert indítanak az Amazon ellen

Az egyik legnagyobb spanyol szakszervezet indított pert az Amazon ellen, miután a cég a sztrájkoló dolgozók után kémkedett.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az egyik legnagyobb spanyol szakszervezet indított pert az Amazon ellen, miután a cég a sztrájkoló dolgozók után kémkedett.


A VICE News arról számolt be, hogy az Amazon kémkedett saját munkavállalói után, ugyanis felbérelte a Pinkerton Ügynökséget, a cég munkatársai pedig módszeresen beszivárogtak az Amazon dolgozói közé. Soron kívül Magyar Péter már nem akar Gulyás Gergővel beszélni, hiába a fia egyik keresztapja

A Pinkerton nyomozó ügynökség alvállalkozója, a Castor&Polux, 50 oldalas jelentésében azt írta, a cég a katalán rendőrség közreműködésével készítette el a fotókat; továbbá a szakszervezeti tagoktól, illetve a dolgozóktól és az újságíróktól is információkat gyűjtöttek a sztrájkoló munkatársakról.

Az Amazon nem reagált a megkeresésekre a témával kapcsolatban, egy szóvivő azonban nem is cáfolta, sőt úgy fogalmazott, az Amazon nem utasította el a fent említett cégek ajánlatát a sztrájkolók utáni kémkedésre.

A Pinkerton Ügynökség egyébként már kifejezetten régóta működik, korábban is kémkedéssel foglalkoztak, ám durva módszereik, mint a megfélemlítés, hazugság és az erőszak, alkalmazkodásra kényszerítette a pinkertonokat az elmúlt 100 évben.

A kémkedéssel az Amazon megsértette munkavállalói sztrájkhoz való jogát, a magánéletüket, továbbá ezzel a lépéssel a szakszervezet küldötteinek jogai is sérültek. Barcelonában egyébként törvénybe ütközik, amennyiben egy cég vezetése beleavatkozik munkavállalói sztrájkjába, olyan eszközökkel, melyek figyelmen kívül hagyják a munkavállalók magánéletére vonatkozó jogait.

Magyar Péter elmondta, szerinte Gyurcsány Ferenc miért a Fidesz embere

Magyar Péter határozott véleményt fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy miért tartja Gyurcsányt Ferencet a Fidesz emberének, és milyen utasítást kaphatott a kormánytól Dobrev Klára a Tisza Párt kapcsán.