Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

A kormány úgy látja, működik az új vásárlói idősáv, így az marad a helyén

Egyelőre nincs oka a kormánynak arra, hogy változtasson a nemrég újra bevezetett, de már módosított idősávon.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egyelőre nincs oka a kormánynak arra, hogy változtasson a nemrég újra bevezetett, de már módosított idősávon.

Az idősek védelmének érdekében a kormány úgy döntött, hogy ismét bevezeti a vásárolói idősávot. A különbség az, hogy a 65 évnél idősebbek a sávon kívül is vásárolhatnak, de arra kérik őket, hogy lehetőség szerint ezt inkább a számukra kijelölt „zónaidőn” belül tegyék meg. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Gulyás Gergely miniszteriként arról beszélt, hogy eddig pozitív visszajelzéseket kaptak az új idősávról, tehát nem valószínű, hogy ezen a közeljövőben változtatni fognak, hiszen a rendszer működik. A héten azt is megtudhattuk, hogy többek között a bolti dolgozók is ellenőrizhetik a belépők korát.

„Vizsgáltuk, és egyértelműen pozitívak a tapasztalataink. Tavasszal az egyetlen kritika az volt, hogy aki 65 feletti, és ezen idősávon kívül akart vásárolni, annak erre nem volt lehetősége.” – mondta a miniszter.

„Most úgy látjuk, azzal, hogy van két óra, amikor csak és kizárólag a 65 év felettiek vásárolhatnak, de egyébként is van lehetőségük ezen két órás időintervallumon kívül vásárolni, így ezek a panaszok fel sem merülnek.”

Változás történt a bolti dolgozók maszkviselései szabályait illetően

A miniszter elismerte, a 65 év alattiak számára nehézséget jelenthet, hogy van 2 óra, amikor ők nem vásárolhatnak, de ha megnézzük a járványügyi adatokat, és azt, hogy mi az elhunytak átlagéletkora (75 év) a vírusban, akkor nem lehet kétség, miszerint a különleges védelemre szorulók azok az idősebb emberek.