Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,682 $

Gulyás Gergely a célzott tesztelésekről: „Kényszeríteni senkit nem tudunk és nem is akarunk”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelművé tette, hogy a kormány nem fogja kötelezővé tenni a célzott teszteléseket, amik továbbra is önkéntesek és ingyenesek.

...svg content...Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. A kormány megtiltja a száz fõnél nagyobb beltéri és az ötszáz fõnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását a koronavírus terjedése miatt. Beutazási tilalmat rendel el a kormány a koronavírus terjedése elleni intézkedések részeként az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezõkre, kivéve, ha magyar állampolgárok. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelművé tette, hogy a kormány nem fogja kötelezővé tenni a célzott teszteléseket, amik továbbra is önkéntesek és ingyenesek.

Az előző héten vette kezdetét a célzott tesztelési program, melyben többek között az oktatásban tevékenykedőket is tesztelik. A program önkéntes és ingyenes, tehát nem kötelező és a munkavállalóknak fizetniük sem kell érte. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

Az első számokat pár nappal ezelőtt közölte a kormány, elismervén azt, hogy nagyobb részvételre számítottak, de az jól látszott, hogy az esetek legnagyobb százalékában negatív tesztek születtek, tehát azok közül, akik igent mondtak a programra, csak kevesen voltak betegek.

Ugyanakkor mint azt az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elmondták, szeretnék, ha ezen a héten már többen vennének részt a tesztelésben, és természetesen azok is teszteltethetik magukat, akik ezt pár nappal korábban egyszer már megtették.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált a programot érintő kérdésre, hangsúlyozván, hogy senkit nem tudnak, és nem is akarnak kötelezni a tesztelésre. A kérdés úgy hangzott, hogy nem akarják-e kötelezővé tenni a tesztelést a tanárok és óvónők számára.

Gulyás Gergely ismertette az állami oltási program előzetes részleteit

A kormány álláspontja változatlan, és határozottan az, hogy a tesztelés önkéntes alapú. Az általános iskolákban a tanárok 27% mondott nemet a tesztelésre. „Ha jól emlékszem, akkor az arány a 36% a szakiskolákban.”

„Ez mutatja, hogy van igény, sokan vesznek részt a tesztelésben, de sokan úgy gondolják, hogy nem kívánnak információval rendelkezni arról, hogy fertőzöttek-e, vagy sem. Kényszeríteni senkit nem tudunk és nem is akarunk tesztelésre.”

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.

A Tisza Párt egyik képviselője közös fotót posztolt Marco Rossival, nagy port kavart az ügy

A fotó alapján ugyanis az feltételezhető, hogy Rossi is támogatja a Tisza Pártot, csakhogy mint kiderült, nem tudott róla, hogy ily módon használják majd fel a fotót.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.