Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Egy 37 millió éves leletet árvereznek el a jövő héten

A jövő héten kerül sor arra az árverésre, melynek keretein belül új gazdára találhat a mai USA északi területén élt kardfogú macska csontváza.

Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő

A jövő héten kerül sor arra az árverésre, melynek keretein belül új gazdára találhat a mai USA északi területén élt kardfogú macska csontváza.

A lelet csaknem teljesen ép, az árverést pedig a genfi Piguet aukciós ház hirdette meg, a 37 millió éves csontváz várhatóan 60-80 ezer svájci frank (19,6-26,2 millió forint) fejében kelhet majd el – írja a Kisalföld. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A mára már kihalt Hoplophoneus maradványait Dél-Dakotában találták meg a régészek, s bár azt gondolhatnánk egy nagyobb macskáról van szó, valójában az egyik legnagyobb ragadozó volt nemzetségében. A kardfogú macska akár a 160 kilogrammot is nyomhatott, fő táplálékforrásuk pedig az őslovak és a kisebb testű rinocéroszok voltak.

Az ősi leletet december 8-án fogják árverésre bocsátani, a genfi aukciós ház igazgatója szerint a 37 millió éves csontváz rendkívül különleges, ugyanis csaknem 90 százaléka abszolút épen maradt fenn.

A kardfogú macska maradványait a Nevadia jóvoltából láthatjuk majd az árverésen, az intézmény vezetője, Yann Cuenin úgy fogalmazott, ez a fosszília az egyik legjobb állapotban megmaradt lelet, melyet a dél-dakotai környéken felfedeztek.

Ki, mennyire védett a SARS-CoV-2-fertőzés után? Mitől lesz valaki tünetmentes?

A leletet egy fatalapzatra erősítették, nagy valószínűséggel rengeteg érdeklődőt vonz majd, az aukción pedig ezen felül közel 40 további műtárgyra lehet majd licitálni, akár online is.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.