Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,59 Ft
Euró
391,22 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,805 $

A koronavíruson átesett magyar katonák is vérplazmát adnak

A Magyar Honvédség néhány tagja úgy döntött, hogy miután átesett a koronavírus-betegségén, vérplazmát ad, ezzel is segítve a vírus elleni antitest készítmény előállítását.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Magyar Honvédség néhány tagja úgy döntött, hogy miután átesett a koronavírus-betegségén, vérplazmát ad, ezzel is segítve a vírus elleni antitest készítmény előállítását.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőségről néhányan – akik már túlestek a COVID-19 járványon – úgy gondolták, hozzájárulnak a vírus elleni harchoz azzal, hogy vérplazmát adnak, elősegítve ezzel a vírus elleni antitest készítmény előállítását – olvasható a hivatalos közleményben Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

.A katonák felkeresték a szolnoki Plazma Centert, hogy a donorrá váláshoz szükséges orvosi szűrésen részt vegyenek, mivel az orvosi vizsgálat eredményétől függ, hogy valaki donor lehet-e vagy sem.

Az eredményre megközelítőleg egy hetet kell várni, de a „különleges” donor jelöltek bíznak benne, hogy minden rendben lesz és végre donorok lehetnek.

Plazmaadóként hozzájárulhatunk mások életének megmentéséhez, életminőségének javításához. A vérplazma olyan gyógyszerek alapját képezi, amelyek szintetikus úton nem állíthatók elő, de számos súlyos beteg számára azonban életmentő gyógyírt jelentenek.

Mobilalkalmazáson keresztül is lehet majd jelentkezni a koronavírus elleni oltásra

Az immunvédekezési zavarban, vérzékenységben és májbetegségben szenvedő embertársaink, szervátültetésen átesett és égési sérült betegek számára elengedhetetlen gyógyszerek csakis emberi vérplazmából állíthatók elő.