Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

A Microsoft újabb 11 európai országban teszi elérhetővé játék-streaming szolgáltatását

A Microsoft egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a Project xCloud nevű játékstreaming szolgáltatása 11 új európai országban válik elérhetővé, habár még nincsen arról elképzelés, hogy mikortól.

Smart

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Az eddig csak az USA-ban, Nagy-Britanniában és Dél-Koreában jelenlévő platformot Belgiumra, Dániára, Finnországra, Franciaországra, Németországra, Írországra, Olaszországra, Hollandiára, Norvégiára, Spanyolországra és Svédországra is kiterjesztik.

A bejelentésben ugyanakkor nem térnek ki arra, hogy pontosan mikortól válik elérhetővé a szolgáltatás a fent említett országokban. Mivel a COVID-19 járvány következtében rengeteg ember kényszerült az otthona fogságába, ezért példátlan nagy kereslet alakult ki az ilyen jellegű szolgáltatásokra. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A vállalat bevallása szerint akkor fogják beindítani ezen országokban a Project xCloud-ot, amikor „már úgy érzik, hogy képesek rá”. Azt is hozzátették, hogy csak fokozatosan fogják bevezetni a piacokra a szolgáltatás béta verzióját, kezdetben csak egy szűk mennyiségű ember részére, és ezt a létszámkeretet készülnek majd időről időre növelni.

A Microsoft a mai napon nyitja meg a regisztráció lehetőségét az érintett országok Android felhasználói számára, és arra kéri a játékosokat, hogy amennyiben részt akarnak venni a béta verzió tesztelésében, regisztráljanak, és ha megkapják a jóváhagyást, akkor a további információkról email-ben fogják őket tájékoztatni.

Habár még nincs fix dátum, hogy mikor válik elérhetővé a platform széles tömegek számára, vélhetően meg fogja érni a várakozást, a cég ugyanis tavaly jelentette be, hogy 50 új játékot tettek fel az xCloud bétájára, köztük a Devil May Cry 5-öt, a Tekken 7-et és a Madden 2020-at. Ehhez a listához most a Dragon Age: Inquisition, az Unravel 2 és a The Sims 4 is csatlakozott.

Eközben a Sony bemutatta a PlayStation 5 kontrollerét:

https://liner.hu/bemutattak-a-playstation-5-kontrolleret/