Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,65 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
452,69 Ft
Bitcoin
63,462 $

Idén rendhagyó módon, online vásárolhatunk majd a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói idén online vásárra invitálják az érdeklődőket, ahol hat kategóriában közel 50 kézműves vesz részt – adta hírül az ATV.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói idén online vásárra invitálják az érdeklődőket, ahol hat kategóriában közel 50 kézműves vesz részt – adta hírül az ATV.

A hazai kultúra megsegítésére indult a kezdeményezés, mellyel a járványhelyzetben is szeretnék összekapcsolni a hazai alkotókat és a vásárlókat. A fővárosi karácsonyi vásár már hosszú évek óta az adventi időszak csúcsa, évente ugyanis közel 8000 látogatót vonz a kézműves termékek széles választéka. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Mivel idén a koronavírus miatt elmaradnak a karácsonyi vásárok a fővárosban, a Magyar Kézműves Szövetség online platformon biztosítja az idei ajándékvásárlást. Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány terjedését nagyon komolyan veszik, emiatt most arra kérik a lakosságot, hogy idén a hazai kézművesektől válasszanak ajándékot, ezzel is támogatva őket.

Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, idén az online térben várják a látogatókat, a szövetség Facebook-oldalán pedig folyamatosan jelentkezni fognak ötletajánlókkal, melyekben bemutatják majd a hazai mesterségeket.

Virológus szakember: nem csökken a járvány terjedése Magyarországon – éppen ellenkezőleg

A fővárosi karácsonyi kampány részeként a szövetségi tagokkal is készül majd egy kisfilm, melyben bemutatják majd az iparművészek műhelyeit, illetve a szakmák rejtelmeit. A videóban láthatunk majd kerámiaedény készítést, bőrdíszműves bemutatót, de találkozhatunk majd bábkészítőkkel, illetve fa-, fém-, papír-, üvegműves, méhész, textil-, tűzzománc-, szappankészítő szakmák képviselőivel is.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.

A Fidesz helyi kampányfőnöke vette észre a lángoló választási plakátokat

Ismeretlen tettesek rongálták meg és gyújtották fel a Fidesz választási plakátjait Ózdon, a helyi szervezet és a rendőrség nyomozást indított.

Újabb vizsgálatot indítottak a Boeing ellen

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) vizsgálatot indított a Boeingnál, hogy megállapítsa, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.