Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,14 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
454,68 Ft
Bitcoin
59,054 $

Fauci: tragikussá válhatnak a karácsonyi ünnepek a koronavírus-járvány miatt

Az Egyesült Államok vezető infektológusa szerint egyik hullámból a másikba léphetünk át a télen anélkül, hogy a fertőzöttek napi növekménye csökkenne, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy karácsonyra sem fognak oldani az országok a jelenlegi korlátozásokon.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Államok vezető infektológusa szerint egyik hullámból a másikba léphetünk át a télen anélkül, hogy a fertőzöttek napi növekménye csökkenne, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy karácsonyra sem fognak oldani az országok a jelenlegi korlátozásokon.

Dr. Anthony Fauci az ABC „This Week” című műsorában arról beszélt, egyelőre minden jel arra utal, hogy a járvány intenzitása nem fog alábbhagyni az elkövetkező decemberi és januári hónapokban sem. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

„Amikor egy ilyen volumenű fertőzésről beszélünk, akkor sajnos nem számíthatunk arra, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozik a helyzet. Az előttünk álló néhány hétben nem fog javulni a dolog. Lehet, hogy két vagy három hét múlva még rosszabb számokat kaphatunk.”

Fauci az NBC „Meet the Press”-ben is szerepelt, ahol hasonló kijelentéseket tett a járványról. A szakember elmondta, még nem késő megállítani a vírus további terjedését, ezért a hálaadás ünnepéről hazafelé tartó embereket arra buzdította, hogy viseljenek maszkot, tartsák be a szociális védőtávolságot, valamint kerüljék el a tömegeket – olvasható a Rapid City Journal cikkében.

„Sokféleképpen hozzájárulhatunk a járvány megfékezéséhez – ez kiemelten fontos lesz akkor, amikor a hidegebb időszak és a karácsonyi szezon felé tartunk.”

Az Egyesült Államokban pénteken 200 ezer fölé emelkedett az egy nap alatt beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem adatai alapján a november 20-i rekord dőlt meg, amikor is 196 ezer COVID-19 pácienst vettek nyilvántartásba az egészségügyi hatóságok.

Hamarosan megkezdődhet az USA-ban a nagyszabású vakcinációs program, melynek keretein belül a frontvonalakban tevékenykedő egészségügyi dolgozók kaphatják meg elsőként a védőoltást.

„Könnyen lehet, hogy még december végéig beoltjuk azokat a személyeket, akik a kórházakban dolgoznak, és ezt folytatjuk majd januárban, februárban és márciusban is. Ha egységesek maradunk, és betartjuk a szabályokat, valamint ha minél többen megkapjuk a vakcinát, azzal túlléphetünk a pandémián.”

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.