Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Képtelenség tartani a 2021-es költségvetést

A Népszava értesülései szerint tarthatatlan a jövő évi költségvetés, ugyanis már most több ezer milliárd forintos a deficit.

Budapest, 2015. május 9. Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Népszava értesülései szerint tarthatatlan a jövő évi költségvetés, ugyanis már most több ezer milliárd forintos a deficit.

A lap úgy tudja, hogy a 2021-es büdzséhez még az idén megszavazott orvosi béremelésekhez szükséges források sincsenek hozzárendelve, ami azért lehetett, mert a kormány a költségvetés elfogadása után döntött csak a bevezetéséről. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ezen kívül a családtámogatási programokra, úgymint a lakásáfa csökkentésére sincs elkülönített pénzösszeg az államkasszában.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban arról beszélt, hogy a jövő évet Magyarország 1 500-2 000 milliárd forintnyi mínusszal kezdheti, továbbá hozzátette, az agrártámogatásokon kívül az Európai Uniótól 2021-re egyetlen eurónyi támogatás sem érkezett meg.

A GDP csökkenése és a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai következtében 2021-ben sokkal több pénzre lehet szüksége az országnak az előzőekben tervezett összegekhez képest, ezen pedig az uniós költségvetés elfogadásának elhúzódása is ronthat, emiatt ugyanis akár 2 500 milliárd forintnyi uniós támogatástól eshet el hazánk.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.