Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,68 Ft
Font
452,59 Ft
Bitcoin
63,842 $

Egy időre szünetel a Mol Bubi közbringarendszere

Vasárnap, azaz november 29-én lehetett utoljára használni a Mol Bubi kerékpárjait, ugyanis egy időre le fog állni a közbringarendszer.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vasárnap, azaz november 29-én lehetett utoljára használni a Mol Bubi kerékpárjait, ugyanis egy időre le fog állni a közbringarendszer.

A leállás egy fejújítás miatt esedékes, mely várhatóan tavaszig fog tartani, így az elmúlt hat évben összeszedett információk és tapasztalatok alapján fogják megújítani a rendszert – írja az Infostart. Soron kívül Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

A 158 gyűjtőállomással rendelkező Mol Bubi rendszer hatalmas fejlődésen esett át megjelenése óta, az induláskor ugyanis 1100 kerékpárral álltak a biciklizni vágyók rendelkezésére, mára ez a szám 2071-re emelkedett. A BKK statisztikái alapján a kerékpárokat a hat év alatt közel 3 millió alkalommal használták, ezzel pedig 6 millió kilométert tettek meg a zöld biciklikkel.

A közbringaprogram legpozitívabb hozadéka, hogy a Mol Bubi kerékpárjait használók megközelítőleg 1 millió kilogramm kibocsátott szén-dioxidtól kímélték meg a fővárost. Az elkövetkezendő hónapokban remélhetőleg lezárul majd az új rendszerre vonatkozó közbeszerzés, így jövő év elején már egy továbbfejlesztett rendszerben használhatjuk a zöld kerékpárokat.

A tervek szerint a jelenlegi vázaknál könnyebb súlyú kerékpárokat telepítenek majd, szám szerint 1200 van tervben, de a jövőben ezt 360 másik is követheti majd. Az új kerékpárok mindegyikét fújt strapabíró gumikkal szerelik majd fel, melyek állni fogják a defektet, így a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben gyorsabb és fluidabb közlekedést biztosítanak majd.

A tervek szerint a BKK-bérlettel rendelkezők kedvezményben részesülnek majd, a tarifarendszer rugalmasabbá válik, melynek megvalósításához egy új informatikai hátteret biztosítanak, sőt egy új applikációra is számíthatunk majd a megújult Mol Bubi bringák használatához.

Így hathat a koronavírus a szenvedélybetegekre, súlyos következményei lehetnek

Maga az üzemeltetési modell is változtatásra kerül, a szolgáltatási terület azonban nem módosul majd. Az új rendszer lehetővé teszi majd azt is, hogy virtuális gyűjtőállomásokat vezessenek be, ám ehhez egyelőre csak felmérik majd az igényeket.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.