Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Így hathat a koronavírus a szenvedélybetegekre, súlyos következményei lehetnek

A COVID-19-nek javarészt negatív hatásai vannak az emberek életére, így többek között a szenvedélybetegekre is. Mint arról a Magyar Nemzet ír a cikkében, a szabályozott hétköznapok megszűnésével a kontroll is megszűnt.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A szenvedélybetegekre sincs jó hatással a bezártság, amiről nemrég a Magyar Nemzet egy érdekes cikket publikált, benne olyan részletekkel, melyek sok embernek segíthetnek.

A COVID-19-nek javarészt negatív hatásai vannak az emberek életére, így többek között a szenvedélybetegekre is. Az emberek frusztrációja is egyre nagyobb lehet a gazdasági következmények, a tartós bezártság és az elszigetelés miatt. A szenvedélybetegségek is kicsúcsosodhatnak, amik újabb és újabb problémákhoz vezetnek. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A Magyar Nemzet Bajzáth Sándor addiktológiai konzultánssal beszélgetett a helyzetről, miközben megtudhattuk, hogy a bezártság idején nemcsak az egyénben növekszik a feszültség, hanem a családokon belül is. A szakember szerint, ha egy olyan szerhasználóról van szó, akinek családja is van, a problémák egyre látványosabbak lehetnek.

Lehetnek bizonyos súlyosbító körülmények is, mint például a munkahely elvesztése. Ez már nemcsak gazdasági kérdés, hanem mentális is a frusztrációs szint növekedésével. A határok lezárásával pedig az illegális szerek nagyobb áron kelnek el, de a kínálat csökkent, míg a minőség felhígult.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a szenvedélybeteg leállna, hiába van kevesebb pénze, és közben tisztában van az egyéb más problémákkal is ezzel kapcsolatban. A szakember 800 000 alkoholista emberről beszél Magyarországon, ami egy jelentősebb szám.

A vírus idején ezek az emberek nem állnak le, és otthon folytatják az ivást. Korábban nem egy olyan cikket közöltünk, melyek kimutatták, hogy a járvány ideje alatt nőtt az alkoholfogyasztás száma, és a home office nem segít ebben.

Ez azért van, mert míg a munkahelyükön nyilván problémás számukra italhoz nyúlni, addig ezt az otthonukban senki sem látja, és szabadon fogyaszthatnak. „Ha valakiben alapvetően benne van a hajlam, a körülmények pedig legitimálnak egy olyan magatartásformát, amely azelőtt kontrollálva volt, és bizonyos helyekhez, körülményekhez kötődött, most könnyen áteshet a ló túloldalára.” – olvasható a Magyar Nemzet cikkében, mellette még számos érdekes és fontos ponttal.

A Télapó nélkülözhetetlen dolgozónak számít, ezért beléphet a légtérbe koronavírus-járvány idején is

A gyerekek lehetnek ennek az igazi elszenvedői, akik testközelből tapasztalhatják a szülők közti feszültséget, de ez az egyedülálló szülők esetében is igaz lehet. Emiatt kiemelten fontos: ha valaki felismeri magán a problémákat, és ezzel együtt úgy érzi, egyedül nem képes megoldást találni erre, abban az esetben forduljon szakemberhez, és kérjen segítséget.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.