Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

A vidéki önkormányzatok segítséget nyújtanak polgáraiknak a járvány idején

A hazai vidéki önkormányzatok arra törekednek, hogy ebben a nehéz időszakban is segítsék polgáraikat, így több városban például segítik azon önkéntesek munkáját, akik az idős korosztálynak nyújtanak segítséget, mindennapi szükségleteik fedezésére – írja az Index.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hazai vidéki önkormányzatok arra törekednek, hogy ebben a nehéz időszakban is segítsék polgáraikat, így több városban például segítik azon önkéntesek munkáját, akik az idős korosztálynak nyújtanak segítséget, mindennapi szükségleteik fedezésére – írja az Index.

A fent említett önkéntesek kiemelkedő munkáját több városban is külön juttatással és a koronavírus-tesztek támogatásával segítik az önkormányzatok. A kaposvári önkormányzat szociális intézményeiben dolgozók egyszeri 100 ezer forintos juttatásban részesültek, a polgármester nyilatkozata szerint erre a célra 8 millió forintos keretet különítettek el. A városban jövőre sem tervezik az adók emelését, sőt kedvezményeket fognak biztosítani a vendéglátóegységek számára, amíg tartanak a járvány miatti korlátozások. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Kaposvár önkormányzata egy olyan könnyítést is bevezet, melynek köszönhetően a financiális problémákkal küzdő érintettek szükség esetén kérvényezhetnek fizetési halasztást, részletfizetést, vagy akár a fizetés teljes elengedését is. A somogyi megyeszékhelyen ezen felül november 1-től elengedik a vendéglátóegységek bérleti díját a teraszok használatára, az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban működő éttermek és kávézók pedig 90 százalékos bérleti díj-kedvezményben részesülnek.

Zalaegerszegen közösségi összefogás alakult, így a Hevesi Sándor Színházban és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum épületeiben textil maszkokat fognak gyártani, míg a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ dolgozói plexi arcvédő pajzsokat fognak készíteni. A városi intézményekben és önkormányzati vállalatoknál dolgozók részére 3800 maszkot és plexit fog eljuttatni az önkormányzat.

Nyergesújfalu polgárai számára folyamatos ingyenes tesztelést biztosít a helyi önkormányzat, az oktatási intézmények dolgozóit pedig szeptember óta rendszeresen tesztelik. Kisbéren egy ügyeleti szolgálat is alakult, melynek célja, hogy segítsék a karanténba kényszerülők és az idősek mindennapos szükségleteinek kielégítését.

A magyar kormány bejelentette, egyelőre nincsenek további szigorítások

A rászorulók pedig a helyiek felajánlásaiból származó mosható maszkokat kaptak. Szombathelyen az összes kormányzati parkolót megnyitották, egy helyi vállalkozás pedig 5000 maszkot ajánlott fel a város polgárainak. A szombathelyi önkormányzat pedig összesen 150 véroxigénszint-mérőt szerez be, melyet a rászoruló koronavírus-fertőzöttek osztanak majd ki.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.