Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,58 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
63,272 $

Müller Cecília egy nagyon egyszerű, és hatékony koronavírus-védekezésre hívta fel a figyelmet

Nemcsak a maszkviseléssel és a távolságtartással, valamint a rendszeres kézmosással tudjuk távolabb tartani magunkat a koronavírustól.

Budapest, 2020. június 19. Müller Cecília országos tisztifőorvos a veszélyhelyzet megszűnése utáni új szabályokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. június 19-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Nemcsak a maszkviseléssel és a távolságtartással, valamint a rendszeres kézmosással tudjuk távolabb tartani magunkat a koronavírustól.

A koronavírussal egyszerűbb módon is fel lehet venni a harcot, ami akár életeket is menthet. A végső megoldást a vakcina fogja jelenteni, ugyanakkor addig is számtalan olyan dolgot tehetünk, mellyel magunkat, és az embertársaink egészségét óvhatjuk. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Müller Cecília országos tisztifőorvosos az operatív törzs csütörtöki eseményén a maszkviselés mellett más egyszerűbb dolgokra is felhívta az emberek figyelmét, amik mind a védekezést segíthetik. Ezek közé tartozik például a szellőztetés, még ezekben a hidegebb időkben is.

Müller kifejezetten hangsúlyozta, hogy a beltéri levegőre feltétlenül figyeljenek az emberek. Egy helyiségben, ha többen tartózkodnak és nem gondoskodunk a levegő cseréjéről, akkor feldúsulhatnak a kórokozók.

Ebben az esetben a fertőzés lehetősége sokkal magasabb, amit már számos alkalommal lemodelleztek. „Nagyon fontos egyébként, hogy hogyan szellőztetünk. Nem az a cél, hogy kihűtsük a lakást, hanem, hogy hatékonyan szellőztessünk.”

Operatív törzs: két egyetemi hallgató is megtagadta a tesztelésben való részvételt a védőruha miatt

Az országos tisztifőorvosos egy rövid idejű, gyors kereszthuzatot ajánl, ami kellően hatékony lehet, és ez nemcsak a koronavírus miatt lehet szükséges. A téli időszakban sok lehet a légúti kórokozó, és itt nemcsak az influenzára gondolunk.