Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,17 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
58,568 $

Súlyos tüneteket okozhat a D-vitamin-hiány

Amerikai orvosok rájöttek, hogy ha a szervezetben D-vitamin-hiány lép fel, akkor tompa, folyamatos ízületi fájdalmak jöhetnek létre, amelyek éjjel súlyosabbá válhatnak.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Brit orvosok rájöttek, hogy ha a szervezetben D-vitamin-hiány lép fel, akkor tompa, folyamatos ízületi fájdalmak jöhetnek létre, amelyek éjjel súlyosabbá válhatnak.

A kutatók bebizonyították, hogy a szóban forgó vitaminhiánnyal kapcsolatos tüneteket nehéz felismerni a korai stádiumokban, ugyanis kizárólag röntgensugaras vizsgálatokkal diagnosztizálható az állapot – számolt be róla a Korrespondent hírportál. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Az újonnan felfedezett D-vitamin-hiányra a medencén, derékon, lábon, csípőn és a bordákban található csontok és ízületek környékéről kisugárzó fájdalom a jellemző, ami éjjelre felerősödhet, valamint nyomás hatására is érzékenyebbé válhatnak az érintett területek.

A szakemberek kiemelték, hogy idősekre kifejezetten káros ez az elváltozás, hiszen töréseket és akár csontritkulást is okozhat.

Ha éppen nem tudunk kimenni a szabadba egy kis napfényért, akkor főként a téli, borongós időszakban ajánlott a D-vitamin-kiegészítők szedése, amivel megelőzhetjük a különböző egészségügyi problémákat.

A D-vitamin-hiány a koronavírus-fertőzésre való hajlamosság szempontjából is jelentős, ugyanis nemrég kiderült, hogy a Covidos páciensek 80 százalékánál fennállt ez az egyébként viszonylag könnyen kezelhető rendellenesség.

A D-vitamin bizonyítottan lelassíthatja a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, ezen kívül egy csomó más betegségtől is megvédhet minket, ezért mindenképpen oda kellene figyelnünk arra, hogy megfelelő módon pótoljuk ezt a nélkülözhetetlen kémiai anyagot.