Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

12.2 milliárdos beruházást jelentett be Szijjártó

Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy 12.2 milliárdos beruházást valósítanak meg Kazincbarcikán, amellyel a Borsodchem közel 3000 munkahelyét védik meg.

Kazincbarcika, 2011. szeptember 30. A Wanhua Industrial Group leányvállalataként mûködõ BorsodChem Zrt. TDI üzeme Kazincbarcikán. MTI Fotó: Vajda János
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy 12.2 milliárdos beruházást valósítanak meg Kazincbarcikán, amellyel a Borsodchem közel 3000 munkahelyét véd meg.

A koronavírus-járvány következtében minden országban, így Magyarországban is komoly fennakadások alakultak ki a nemzetgazdaságban, amely számos munkahely jövőjét sodorta veszélybe, így a kormányok nagy feladat előtt állnak ezek megvédése terén. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Szijjártó Péter külügyminiszter pedig most arról tett bejelentést, hogy egy nagyobb mértékű beruházás kereteiben Magyarország egyik legnagyobb vegyipari vállalatának, a Borsodchem-nek védik meg közel 3000 munkahelyét.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy a Borsodchem fontos gazdasági bástyája az észak-magyarországi régiónak, és a vegyipari nagyvállalat megteremtette „a helyi iparfejlesztés alapjait és a hozzá kapcsolódó vállalkozásokkal mára döntő szerepet játszik Kazincbarcika gazdasági életében”.

Ebből kifolyólag Szijjártó bejelentette, hogy a kormány Versenyképesség-növelő Támogatási Programja keretében egy 12.2 milliárd forintos beruházást fognak megvalósítani Kazincbarcikán, melynek útján azt kívánják elérni, hogy a jövőben 3000 munkahely védelmére adjon garanciát.

A Borsodchem fontos gazdasági bástyája az észak-magyarországi régiónak. A vegyipari nagyvállalat megteremtette a helyi…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. november 26., csütörtök

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.