Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

A magyar kormány bejelentette, egyelőre nincsenek további szigorítások

A vártaknak és az ígérteknek megfelelően a csütörtöki kormányinfó ideje alatt megtörténtek a bejelentések a következő időszakra vonatkozólag, miután a kormány a hivatalos ülésének ideje alatt minden aktuális számot, statisztikát és helyzetet megvizsgált. Mint ismeretes, már egy ideje szigorúbb korlátozások vannak érvényben Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet miatt. Ennek részeként a maszkhasználatot, valamint a kijárási tilalmat […]

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A vártaknak és az ígérteknek megfelelően a csütörtöki kormányinfó ideje alatt megtörténtek a bejelentések a következő időszakra vonatkozólag, miután a kormány a hivatalos ülésének ideje alatt minden aktuális számot, statisztikát és helyzetet megvizsgált.

Mint ismeretes, már egy ideje szigorúbb korlátozások vannak érvényben Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet miatt. Ennek részeként a maszkhasználatot, valamint a kijárási tilalmat is szigorították, miközben az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, valamint többek között az edzőtermeknek is be kellett zárniuk. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az elmúlt két hétben még szorosabban figyelhették a számokat, hogy azok milyen módon változnak a szigorúbb jogszabályok bevezetésével. Mint azt látható volt, a napi fertőzések száma valamelyest visszaesett, de még mindig sokan halnak meg napi szinten a COVID-19 következményeként.

Gulyás Gergely elmondása szerint nagyjából konstansnak tekinthető a 3000-5000 közötti fertőzésszám, a mai adatokban azért látszódik nagyobb ugrás, mert megnőtt az antigéntesztek használata.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont elmondta, hogy maradnak a jelenlegi jogszabályok, egyelőre nem szigorítják a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedéseket, még nem tartják indokoltnak ezek szigorítását.Gulyás arról is beszélt, hogy a hétvége folyamán várhatóan közölni fogják az első adatokat, amiket a célzott tesztelés során gyűjtöttek, hogy hány pedagógus fertőződött meg koronavírussal.

A miniszter kitért arra is, hogy Magyarország vakcinaterve változatlan, több helyről is akarnak szerezni vakcinát – ahogyan eddig hangoztatták, Kínából, Oroszországból és Európából – ám mindegyik szernek először át kell esnie a magyar hatósági vizsgálaton, mielőtt mindenkinek beadnák. Újabban viszont Izraellel is tárgyalnak vakcináról, így onnan is rendelhetünk majd a jövőben.

Egyelőre egyedül a Pfizer vakcinagyártójával merült fel némi probléma, amely a vakcinakísérletek előrehaladott stádiumában van, ugyanis az amerikai gyár először az Egyesült Államokba fog vakcinát szállítani, nem Európába, így a lekötött vakcinákra szánt előleg felét a gyártó visszaadta.

„Ha még néhány hétig sikerül kitartania az országnak, ott lehet a fény az alagút végén, ami a vakcinát jelenti”

mondta Gulyás.

Gulyás megnyugtatott mindenkit, hogy még vannak szabad ágyak a kórházakban, még bírja az egészségügyi ellátórendszer a koronavírus-járvány okozta terhelést, úgyhogy senkinek nem kell aggódnia amiatt, hogy nem tudják ellátni. A miniszter megjegyzi, jövő héten fogják újra értékelni a járványhelyzetet, de egyelőre nincs szigorítás.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.