Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Zacher szerint 50%-a meghal azon betegeknek, akik lélegeztetőgépre kerülnek a vírus miatt

Zacher Gábor toxikológus volt a Reggeli vendége az RTL Klub stúdiójában, ahol hangsúlyozta, hogy az idei karácsonyt inkább felejtsék el az emberek.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Zacher Gábor toxikológus volt a Reggeli vendége az RTL Klub stúdiójában, ahol hangsúlyozta, hogy az idei karácsonyt inkább felejtsék el az emberek.

A koronavírus továbbra is jelen van, pusztít maga körül, Magyarországon is sok ember hal meg napi szinten a járvány következtében. Ádáz harc folyik a vírus ellen, és még mindig nem látni a fényt az alagút végén. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A legutóbbi számok is magasak voltak, és az egészségügyi dolgozók minden eddiginél nagyobb nyomás alatt vannak. Zacher ennek kapcsán beszélt a Reggeli műsorában, ahol nem egy érdekes dolgot osztott meg.

„Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy jövőre legyen karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet mondjuk, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be tulajdonképpen a szabályokat, mivel azért látni ilyet.”

„Tegnap elmentem futni, és negyed 8 körül a Vörösmarty téren jöttem vissza, olyan 30-40-en csoportosultak ott, és forralt bort ittak valamelyik szembelévő helyről, beszélgettek, abszolút maszk nélkül, dohányoztak.”

„Nem jó ez, és azt gondolom, a szabályok arra vannak, hogy próbáljuk meg betartani őket.” – hangsúlyozta az RTL Klub reggeli műsorában a szakértő. Hozzátette, oda szokott szólni, hogy a maszkot fel kellene venniük az érintetteknek, de ez rendre dühösebb reakciót vált ki az emberekből.

Zacher nem érti, hogy miért ilyenek az emberek, miközben láthatjuk, hogy fiatalok is elhunyhatnak a vírusban, nemcsak azok, akik idősek és nagyon betegek. „Bele lehet halni ebbe a betegségbe. Beszélek a beteggel, majd 1.5 óra múlva lélegeztetőgépen van, mert nagyon gyorsan romlik az állapota.”

A szakember olyan részletet is megosztott, miszerint vannak olyan egészségügyi dolgozók, akik a munka előtt nem fogyasztanak folyadékot, mivel az ürítés körülményes tud lenni a védőruhában, „ráadásul a betegekkel mindig van mit tenni” – folytatta.

Ezt saját magán is magán is érzi Zacher, egyszerűen olyankor fáradékonyabb, majd, ha kijön, hirtelen megiszik 1.5 liter folyadékot. A nővérek még nehezebb helyzetben vannak, akik gyakorlatilag csak 6 óránként tudnak kimenni.

Ahogyan Zacher is fogalmazott, folyamatosan tanulnak a vírus miatt, mert minden egyes nap jelennek meg új tanulmányok, amik segíthetnek a gyógyításban, magában az életek megmentésében. „Ilyennel még nem találkozott a modern orvostudomány.” Mondhatjuk ezt a hatalmas technológiai fejlődés ellenére.

„Nem ritka, hogy 36-48 órákat van kint az ember, most erről van szó, nem a pofázás pillanata van. Most melózni kell, aztán később ráérünk nyögni, nyalni a sebeinket, és persze drukkolunk azért, hogy mi magunk ne legyünk pozitívak. Ne kerüljünk bele a betegségbe.”

Zacher szerint ugyan kellő lélegeztetőgép áll a rendelkezésükre, ez mégsem olyan egyszerű, mert azokat működtetni is kell, és emberekből nincs végtelen számú. „Mondjuk 650-en vannak lélegeztetőgépen. Az ideális esetben ugye két beteg egy nővér, és szakképzett nővérről van szó, és nem arról mondjuk, aki az ápolási osztályról van, és tök jól ellátja a feladatát, majd átvezénylik, hogy holnaptól itt lesz… picit tulajdonképpen nonszensz ebben a szituációban.”

Gyomorforgató látvány tárult a NÉBIH szemei elé egy Csongrád megyei sütödében (videó)

„Ez jelent mondjuk alsó hangon is 300 nővért műszakonként, csak azoknál a betegeknél, akik covid miatt vannak lelélegeztetőgépen. És ne felejtsük el, ott van még, akinek szívinfarktusa, tüdőembóliája van, összetöri magát az úton, intenzív osztályon van…” Zacher szerint 50%-a meghal azon betegeknek, aki lélegeztetőgépre kerül.

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.