Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

Életveszélyes hajszárítókat vontak ki a forgalomból

Az Innovációs Technológiai Minisztérium Mechanikai és Villamos Laboratóriuma egy átfogó termékbiztonsági akció keretein belül 155 hajszárítót vizsgált ki, melyek közül 18 nem teljesítette a követelményeket, 13-at pedig életveszélyesnek minősítettek.

Budapest, 2014. október 25. Résztvevők a fodrásznál az Üdvhadsereg Magyarország Szabadegyház nehéz sorsú, hajléktalan és gyermekeikkel anyaotthonba kényszerülő nőknek megrendezett rendhagyó szépségszalonján a szervezet XVII. kerületi központjában 2014. október 25-én. MTI Fotó: Kallos Bea
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Innovációs Technológiai Minisztérium Mechanikai és Villamos Laboratóriuma egy átfogó termékbiztonsági akció keretein belül 155 hajszárítót vizsgált ki, melyek közül 18 nem teljesítette a követelményeket, 13-at pedig életveszélyesnek minősítettek.

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai a kereskedelmi forgalomban kapható, közvetlenül hálózati feszültségről működő kézi hajszárítókból vettek mintát. A labor minden esetben megmérte a hajszárító által felvett teljesítményt. A vizsgálaton 18 termékről derült ki, hogy valójában nem képes hozni a csomagoláson és a hajszárítón feltüntetett értékeket – számolt be róla az Infostart hírportál. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

Leellenőrizték az áramütés elleni védelmet, valamint a fűtőtest túlmelegedést megakadályozó hőkioldót is. Hét termék esetében az előbbi nem teljesült, ugyanis a meleg levegőt előállító fűtőtesthez hozzáérhet például a hajpánt vagy a fém hajcsat.

Az egyik modell csatlakozódugóját alulméretezték, ami szintúgy áramütést okozhat. Tizenegy hajszárítónál túlhevülést tapasztaltak – ezeknél fennállhat az égési sérülés súlyos rizikója. Tizenhárom termék egyenesen életveszélyesnek bizonyult, a szóban forgó hajszárítók teljes listáját erre a linkre kattintva érhetjük el.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

„Az elvégzett vizsgálat a hazai kereskedelmi forgalomban megtalálható hajszárítók szinte teljes palettáját felmérte. A széles merítés hasznosságát támasztja alá, hogy a tavalyelőtti piacfelügyeleti ellenőrzésen átesett tizenkét hajszárító mindegyike megfelelt a követelményeknek. A súlyos kockázatú, áramütéssel és égési sérüléssel fenyegető árucikkek lekerültek az üzletek polcairól, azokat a webáruházak kínálatából is eltávolították. A fogyasztóvédelmi hatósági eljárások folyamatban vannak, az életveszélyes termékeket a vásárlóktól is visszahívják.”

Kulka Jánost választották meg a Nemzet Színészének

Kulka Jánost a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg a nemzet színészei.