Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,59 Ft
Euró
391,22 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,805 $

Mi lesz az online fizetéssel a magyar kereskedők körében?

A Magyar Nemzet a cikkében egy sokkal égetőbb kérdés került elő, miszerint lesz-e egyáltalán kinek online fizetést biztosítani, miután a koronavírus erősen megtépázta a forgalmat.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Magyar Nemzet a cikkében egy sokkal égetőbb kérdés került elő, miszerint lesz-e egyáltalán kinek online fizetést biztosítani, miután a koronavírus erősen megtépázta a forgalmat.

Jelenleg nagyon sokan harcolhatnak azért, hogy valahogy életben tartsák a vállalkozásukat, hiszen a koronavírus totálisan átírta a forgatókönyveket. A Magyar Nemzet közben arról ír, hogy már csak bő 1 hónapja van a mintegy 60 000 hazai kereskedőnek arra, hogy felkészüljenek a legalább egyféle elektronikus fizetési forma használatára. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ez a jövő év elejétől történne meg, de még mindig vannak, akik nem állnak erre készen, és közben a problémák egyre csak tetőznek. A Magyar Nemzet ennek kapcsán megkérdezte a helyzetről a a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) ügyvezető elnökét.

Antalffy Gábor a lap kérdésére hangsúlyozta, jelenleg a hazai online pénztárgépet használó kereskedőknek nem az a legnagyobb gondja, hogy a jövő év első napjától miképpen biztosítsák az elektronikus fizetési lehetőséget.

Ahogyan a szakember fogalmazott, sokkal nagyobb kérdést jelent, hogy egyáltalán ki tudnak-e nyitni, lesz-e mit és kinek számlázni. Ha pedig a járvány miatt még nehezebbé válik a helyzet, és esetlegesen a következő időszakban a plázák, valamint a kisebb boltok korlátozott nyitva tartásra, vagy bezárásra kényszerülnek, akkor a testület a bevezetési határidő módosítását kérvényezheti.

Szijjártó Péter egy 11.3 milliárd forintos beruházást jelentett be

Sőt, a kereskedők egy részéhez még csak el sem jutott az az információ, hogy január első napjától kezdődően biztosítaniuk kellene ezt a fizetési lehetőséget. Ez annyiban változhat, hogy a kereskedők eldönthetik, hogy melyik az olcsóbb é praktikusabb megoldás számukra.