Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

A koronavírus-fertőzésen átesett embereket lehet, hogy nem szükséges majd beoltani

A HVG értesülései szerint a Dél-pesti Centrumkórház igazgatójának azon a véleményen van, hogy a koronavírus-fertőzésen már átesett személyeket nagy valószínűséggel nem kell majd beoltani.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HVG értesülései szerint a Dél-pesti Centrumkórház igazgatójának azon a véleményen van, hogy a koronavírus-fertőzésen már átesett személyeket nagy valószínűséggel nem kell majd beoltani.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet igazgatója hétfői interjújában úgy fogalmazott, rendkívül fontos az immunválasz időbeni lefolyásának vizsgálata, ugyanis az oltóanyagoknak minimum ehhez hasonló védelmi szintet kell majd biztosítaniuk. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Az igazgató véleménye szerint, mivel a populáció egy része már átesett a fertőzésen, őket nem kell majd beoltani. A rövidesen elkészülő vakcinákkal kapcsolatban elmondta, hogy azok hatékonysága differens lesz, valamint hangsúlyozta, hogy egyes vakcinák két részletben történő beadatása miatt csak a második oltást követő 15-20 nap után lesz megfelelő számú immunglobulin a vérben – olvasható a cikkben.

Az igazgató később hozzátette, még mindig vizsgálják az vakcinák szervezetre gyakorolt hatását, illetve a már gyógyult személyek immunitását a vírusra, ugyanis egyelőre nincs biztos adat és belátható időn belül nem is várható.

118 napig volt kórházban a koronavírusos beteg, végre hazatérhetett családjához

A koronavírus elleni vakcinákat javában fejlesztik, remélhetőleg rövidesen engedélyeztetésre kerülnek és mihamarabb eljut hozzánk is. Jelenleg négy olyan vakcina rendelkezik igen magas hatékonysággal az előzetes vizsgálatok alapján; a Moderna, a Pfizer és BioNTech hírei 90 százalék feletti, az oxfordi 70 százalék, míg az oroszok Szputnyik V elnevezésű vakcinája az eddigi híradások alapján szintén 90 százalék feletti hatékonysággal bír.