Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,854 $

Mától kezdődik a koronavírus-szűrés újabb szakasza Magyarországon

A program keretein belül az egész országban nagyjából 370 ezer embert tesztelnek le.

...svg content...Moscow, 2020. november 22. A 2020. november 18-án készült és november 22-én közreadott képen védõruházatot viselõ dolgozó lép be a moszkvai Krilatszkoje Jégpalotában kialakított ideiglenes kórházba, amelyet a koronavírussal fertõzött páciensek ápolása céljából hoztak létre. MTI/AP/Pavel Golovkin
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A program keretein belül az egész országban nagyjából 370 ezer embert tesztelnek le.

A szociális intézmények dolgozóinak szűrését már pénteken megkezdték, mától pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is tesztelni fogják az alkalmazottakat – adta hírül az Infostart Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterre hivatkozva. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Összesen 16 ezer helyszínen 370 ezer embert vizsgálnak antigén gyorstesztekkel. Magyarországon körülbelül ezer mintavevő csapatot állítanak munkába, akik a hét öt munkanapján látogatják meg az intézményeket.

A két fős szűrőcsapatokban orvostanhallgatók is dolgoznak – számukra a tesztelés gyakorlati tapasztalatként beleszámít az egyetemi képzésbe, de fizetést is kapnak a mintavételezésért.

A szűrésen átesett dolgozók a pozitív eredményükről kötelesek értesíteni a háziorvosukat, majd tíz napig tartó otthoni karanténba kell vonulniuk. A tesztelés gyakoriságáról és annak ütemtervéről az operatív törzs dönt majd minden esetben.

Jó híreket kaptak a gyermekes családok, jön az új támogatás

Október első napjától lép életbe egy új támogatási rendszer, ami sokat segíthet a gyermekes családoknak.

Fájdalmas meccs után tér vissza Szoboszlaiék riválisa az angol bajnokokságban

Az Arsenal egy már megnyertnek hitt meccset vesztett el a Manchester City ellen, így most még inkább nyerniük kell.

Máris nagy rangadóval indul a szombat délután az angol bajnokságban

Papíron mindenképpen egy rangadó vár ránk szombaton kora délután az angol bajnokságban, és nem biztos, hogy könnyű dolga lesz a Manchester Citynek.