Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,52 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,62 Ft
Bitcoin
59,341 $

Koronavírus – rettenetesen fájdalmas hónapok elé nézünk

Az Egyesült Államok vezető infektológus professzora szerint az elkövetkező téli hónapokban a koronavírus-járvány intenzitása soha nem tapasztalt módon felerősödhet.

Brüsszel, 2020. június 23. Kórházi dolgozók emlékeznek meg az új koronavírus elõidézte betegségben elhunyt kollégájukról egy brüsszeli kórháznál 2020. június 23-án. A nõvér koronavírusos betegeket ápolva kapta el a fertõzést és június 21-én halt meg. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Államok vezető infektológus professzora szerint az elkövetkező téli hónapokban a koronavírus-járvány intenzitása soha nem tapasztalt módon felerősödhet.

Dr. Anthony Fauci a New York Times-nak adott pénteki interjúban arról beszélt, hogy véleménye szerint december, január és február lesznek a pandémia legnehezebb hónapjai, ekkor ugyanis jelentősen megugorhat a fertőzöttek és az áldozatok száma az egész világon. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„A görbe szinte exponenciálisan fog továbbra is növekedni. Ha egy ilyen görbéről beszélünk, a csúcspontja után automatikusan visszaesik, azonban a tetőzés sokkal tovább tarthat. Az epidemiológusok joggal félnek az exponenciális emelkedéstől, mert az esetek napi szinten duplázódhatnak.”

Fauci hozzátette, egyedül a nemrég hatékonynak és biztonságosnak minősített vakcinákkal lehetne elérni javulást, ezáltal lelassíthatnák a járvány terjedését. A Fehér Ház koronavírus-munkacsoportjának koordinátora, Dr. Deborah Birx szintén hasonló állásponton van:

„Sokkal gyorsabban, sokkal nagyobb területen terjed a vírus. Aggódom amiatt, hogy a korábban feltételezett becslésekhez képest jóval hosszabb ideig tarthat a járvány.”

Pénteken az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt 195 ezer új koronavírusos pácienst azonosítottak a hatóságok, azóta pedig napi szinten újabb fertőzöttségi rekordok dőlnek meg, amelyek tökéletes bizonyítékai annak, hogy a pandémia újabb erőre kapott.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.