Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

Rendőrségi helikopternek csapódott egy drón, börtön járhat érte

Egy kaliforniai lakos ellen indítottak eljárást Amerikában azzal a váddal, hogy nem biztonságos körülmények között reptette drónját – írja a Sputnik News.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy kaliforniai lakos ellen indítottak eljárást Amerikában azzal a váddal, hogy nem biztonságos körülmények között reptette drónját – írja a Sputnik News.

A 22 éves kaliforniai lakos Andrew Rene Hernandez azután került letartóztatásba, hogy kissé meggondolatlanul reptette drónját, majd az a Los Angeles-i Rendőrkapitányság helikopterébe csapódott. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

A hatóságok által kiadott közleményben azt írták, hogy maga az eset szeptember 18-án történt, mikor egy hollywoodi gyógyszertári betöréshez kértek légi támogatást. Noha a rendőrök észrevették a drónt, a helikopter pilótája nem tudta kikerülni az eszközt, így végül összeütköztek.

Bár a drón az ütközés során összetört és a földre hullott, a helikopterben tartózkodóknak is kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk, miután a drón súlyosan megrongálta a helikopter orrát, antennáját és alsó burkolatát. Ha a drón a helikopter törzse helyett a fő rotorba ütközött volna, akár le is zuhanhatott volna, utasaival együtt.

A nyomozás során a drónban talált SD kártya felvételeit átvizsgálva bebizonyosodott, hogy a drónt Hernandez kezelte, s miután a hatóságok felkeresték otthonában az elkövető elárulta, hogy nemes egyszerűséggel a kíváncsisága hajtotta, hogy megtudja mi történik odafenn.

Dróntámadást hajtott végre Amerika az Al-Kaida vezetői ellen: sokan meghaltak

A szerencsétlen ütközéssel kapcsolatos nyomozást az FBI és a Los Angeles-i Rendőrkapitányság együttes erővel végzi. Amerikában 2018-ban hoztak egy törvényt a szabadidős célból üzemeltetett drónok nem biztonságos alkalmazásával kapcsolatban, melynek értelmében Hernandez egy éves börtönbüntetés elé néz.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.