Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Orbán Viktor fontos információkat közölt a pénteki interjújában

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossut Rádió vendége volt péntek reggel, és sok új információt árult el a koronavírus-helyzetről, érintvén a számokat.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossut Rádió vendége volt péntek reggel, és sok új információt árult el a koronavírus-helyzetről, érintvén a számokat.

Orbán elmondta, az elmúlt 24 órában 4 440 új beteget és 96 elhunytat regisztráltak Magyarországon, hangsúlyozván, hogy minden élet számít, és senkiről sem akarnak lemondani. „Minden élet számít” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Emellett a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy továbbra is nagyon fontos a maszkviselés, a szabályok betartása. Összesen jelenleg 7 512-en vannak kórházban a koronavírus miatt, míg 604 embert lélegeztetőgépeken ápolnak.

Pillanatnyilag még 1 689 ilyen szabad ágy van, mely alkalmas ezen súlyos betegek ellátására. Ha pedig a normál ágyakat vesszük figyelembe, akkor 13 594 szabad ágy áll az egészségügy rendelkezésére, tehát majdnem kétszer annyi, mint ahány beteg fekszik jelenleg az intézményekben.

„Hősökből nincs hiány.” – mondta a miniszterelnök, aki szerint jelenleg ezek a hősök az orvosok és az ápolók, akik óriási munkát végeznek. A fiatal egyetemistákra is kitért, akik ugyancsak dicséretet érdemelnek. Önkéntesként segítik a munkát a mintavételeknél, a kórházakban, valamint a teszteléseknél „Le a kalappal a fiataljaink előtt. A hősök között mindig nagy számban voltak fiatalok.”

444 óvodát kellett bezárni a vírus miatt, ami az összes óvoda 15%-át jelenti. A középiskolákban közben digitális oktatás folyik. 78 iskolát zártak be, ami mindössze 3%-ot tesz ki. 525 iskolában pedig részleges digitális oktatás történik.

1 150 katona dolgozik a kórházakban, segíti a munkálatokat, és még egyszer ugyanennyi katona áll a rendelkezésre ehhez. Tehát a tartalékerő is adott, és ha szükséges, munkába állíthatóak.

Orbán a digitális oktatás kapcsán elmondta, a szülők gondoskodjanak arról, hogy a gyerekek mindezt ne vakációnak fogják fel, mert a tanulás fontos. „Ha nem tanulunk, akkor buták maradunk. A tanulás lehetőségét mindenkinek érdemes kihasználnia.” Ennek megfelelően kell cselekedni, még ezekben a nehéz időkben is.

A tömeges tesztelés is kezdetét veszi, mint arról korábban már beszámoltunk a szociális, egészségügyi és oktatási intézmények kapcsán. Ezt külön kérték az emberek, és a kormány ennek megfelelően reagált. Orbán úgy látja, hogy noha a gyorsteszt messze nem 100%-os, az emberek nyugodtabbak, ha átesnek ezeken a teszteléseken.

1000 sofőr és adminisztratív személy segíti a munkát, ami a nagyobb városokban egy egyszerűbb folyamatot jelent, de a kisebb területeken is mindent megtesznek azért, hogy a munka folyamatos, gyors és hatékony legyen. „Mindenkinek kérem a segítségét, hogy ezt a nagy feladatot jól végezzük el.”

Ennyi ember oltatná be magát Magyarországon

Orbán Müller Cecília tisztifőorvossal is egyeztetett, és azt a választ kapta, hogy noha az elmúlt pár napban jobbnak tűntek a számok, egyelőre nem szabad reménykedni, semmi bizonyíték nincs arra, hogy Magyarország túl lenne a nehezén, mert lehetséges, hogy a statisztikák újra rosszabbak. Az is kiderült, hogy a magyarok többsége a hazai vakcinát választaná.

Áttörés jöhet a bőrrák kezelésében, mRNS-vakcina és gyógyszer segíthet a leküzdésében

Az oltás minden egyes betegre személyre szabottan, az adott rákos megbetegedés ellen irányul.