Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,86 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
477,96 Ft
Bitcoin
63,809 $

Egymillió forintot vihet haza havonta egy COVID-tesztelő Magyarországon

Miközben a koronavírus-járvány második hulláma egyre intenzívebben terjed az egész ország területén, addig lassan hiánycikké válnak a tesztek, valamint a mintavételező személyekből is egyre kevesebben állnak az egészségügyi hatóságok rendelkezésére.

...svg content...Budapest, 2020. november 13. Koronavírusteszthez vesz mintát az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) munkatársa az OMSZ Pók utcai szûrõbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Szûrõbuszok is segítik a koronavírus-gyanús esetek kiszûrését. MTI/Mónus Márton
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben a koronavírus-járvány második hulláma egyre intenzívebben terjed az egész ország területén, addig lassan hiánycikké válnak a tesztek, valamint a mintavételező személyekből is egyre kevesebben állnak az egészségügyi hatóságok rendelkezésére.

A Pénzcentrum információ szerint folyamatosan zajlik a védőnők és gyógyszerészek között is a toborzás, akik havi 1 millió forintot kereshetnek a tesztelés végrehajtásával. Az egyetemistákat már egy ideje szintén bevonták a munkába, a miniszterelnök például már a múlt pénteki rádióinterjújában felhozta, hogy négyszáz műegyetemi diákot mozgósítottak. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Csepelen mindeközben felállítottak egy mobil szűrőbuszt, ahová elküldhetik a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegeket – így kívánják tehermentesíteni a kerületben dolgozó tesztelőket. Ezeken a szűréseken azok vehetnek részt, akiknél megrendelték a koronavírustesztet, tüneteik enyhék, azonban a mentősök még nem érkezetek ki a lakcímre a szükséges mintavételezéshez.

A fertőzöttek növekménye napi szinten egyre csak emelkedik, ezért nem tudnak elegendő mintavevőt toborozni, így állandóan keresik az utánpótlást. Az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Kft. üzemorvosi cég munkanapokon 4 ezer, munkaszüneti napokon 6 ezer forintos óradíjért várja a jelentkezőket. A magánszolgáltató 18 900 forintért végzi el a PCR-teszteket, míg az antigéntesztért és a szerológiai tesztért egyaránt 9 900 forintot kérnek 9 900 Ft kiszállítási díj mellett.

Bónuszokkal kiegészítve Covid-tesztelőként elég busás pénz ütheti a markát az önkéntes szakembereknek. Aki KATA-s vállalkozóként a fővárosban saját autóval havi 21 napot, naponta 7:30-tól 17:00-ig tesztel, mellé még bevállal 4 munkaszüneti napot, az havonta nettó 1 062 625 forintot kereshet. Ha mindezt munkavállalóként teszi, akkor ennek felét, vagyis 556 312 forintot vihet haza.

Akkor vagyunk jogosultak államilag támogatott tesztre, ha azt a háziorvos a tüneteink alapján elrendeli, vagy ha egy pozitív személy közeli kontaktja vagyunk. Sokszor hosszú napokat kell várni a mentősök kiérkezésére, és a karantén gyakran addigra már lejár, ezért egyre többen fordulnak magánszolgáltatóhoz a gyors eredmény reményében.