Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Karácsonyra akár a szigorítások feloldásán is elgondolkozhatnak a kormányok

Habár a magyar forgalmi adatok eltérnek a brittől és a némettől, a JP Morgan elemzői azt jósolják, hogy egyes országok az ünnepi szezonra már kinyithatnak.

Párizs, 2020. november 5. Zárva tartó üzletek a francia főváros Montmarte negyedében 2020. november 5-én, a koronavírus-járvány második hullámának erősödése miatt elrendelt korlátozások idején. Franciaországban 38 674-ra emelkedett a Covid-19 fertőzésben elhunytak száma. MTI/EPA/Ian Langsdon
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár a magyar forgalmi adatok eltérnek a brittől és a némettől, a JP Morgan elemzői azt jósolják, hogy egyes országok az ünnepi szezonra már kinyithatnak.

Az oldások kizárólag azokat az államokat érintenék, ahol még időben bevezették a koronavírus-járvány terjedésének megállítása céljából életbe léptetett korlátozásokat. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Fontos lenne, hogy az év végi, ünnepek alatti gazdasági periódusban ne essenek el a vállalatok a szokásos bevételplusztól. A JP Morgan szakértői abban bíznak, hogy lehetséges a lezárások enyhítése még a karácsonyi időszak előtt, így Európa bizonyos országai fellélegezhetnének decemberben – adta hírül az Infostart.

„A decemberi időszakban átlagosan lezajló, nagy mennyiségű gazdasági és közösségi aktivitás szempontjából nagyon fontos lenne előre tudni, hogy a jelenlegi előrejelzések szerinti ideig tartanak-e majd a korlátozások, vagy tovább” – mondta David Mackie, a JP Morgan közgazdásza.

A szakemberek jóslatai szerint Németországban november végéig tartanak majd a korlátozásokat, Franciaországban pedig december elsejéig, míg Nagy-Britanniában december másodikáig maradhat érvényben a zárlat.

Az európai mobilitási adatok alapján az analitikusok összehasonlították az első és a második hullám idején tapasztalt változásokat. A német, a spanyol és a brit adatokból kiderült, hogy megfelelő mértékben csökkent a kontaktusok száma ahhoz, hogy a vírus terjedésének intenzitása lelassuljon. Ugyanezt észlelték Szlovákiában és Hollandiában is, ahol a kijárási tilalomnak és a korlátozó intézkedéseknek hála jelentősen visszaszorították a vírus burjánzását.

„Mindez alátámasztja azt, hogy az elmúlt hetekben meghozott európai rendelkezések elég hatékonyan lesznek ahhoz, hogy visszaszerezhessük a kontrollt a vírus fölött, legalábbis egy időre.”

tette hozzá Mackie.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.