Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,54 Ft
Euró
395,53 Ft
Font
468,78 Ft
Bitcoin
61,673 $

Zacher: „Most nem pofázni kell az egészségügyben, hanem dolgozni”

A toxikológus főorvos véleménye szerint minden erővel a koronavírus-járvány megállítására kell törekedni.

...svg content...Budapest, 2017. november 27. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának fõorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Mûvészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A toxikológus főorvos véleménye szerint minden erővel a koronavírus-járvány megállítására kell törekedni.

Zacher Gábor az RTL Klub műsorában arról beszélt, hogy a betegek, a súlyos betegek és az intenzív osztályon fekvő betegek száma is növekszik. A szakorvos hozzátette, az egészségügyi alkalmazottak addig dolgoznak, ameddig bírják, és az ő erejük is véges. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Zacher kiemelte, még tanuljuk a betegséget, ezért a szakképzett munkaerők biztosításával kellene elsősorban törődni, nem pedig a műszerek, alkatrészek, fertőtlenítők és a védőfelszerelések minél gyorsabb utánpótlásával.

Az intenzív osztályon az lenne az ideális, ha egy nővérre egy beteg jutna, mostanában azonban szinte mindenhol gyakori, hogy akár hat pácienst kell ellátniuk. Zacher hozzátette, az is nehezíti a helyzetüket, hogy a védőfelszerelésben körülményes és kimerítő a munka.

A toxikológus szakember figyelmeztetett, már az egészséges embereknél is kialakulhatnak a súlyosabb szövődmények, egyre több esetben lehet megfigyelni, hogy egyik pillanatról a másikra kerülnek lélegeztetőgépre a betegek. Zacher szerint nem lehet előrejósolni, mikor bukkan fel egy új tünet vagy kezelési módszer.

Zacher hangsúlyozta, nincs náluk kristálygömb, ami megmutatná, hogy heteket vagy hónapokat kell még kibírnunk, ezért nem tartja éppen előnyösnek az olyan ígéreteket, miszerint a magyar egészségügy 50 vagy 99,9 százalék eséllyel megbirkózik a rá nehezedő nyomással.

Mától másképpen is lehet kutyákat szállítani a balatoni vonatokon

A MÁV hangsúlyozta, zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon.

Tucatnyi kínai gép jelent meg Tajvan közelében

A tajvani védelmi minisztérium szerdán számolt be arról, hogy Kína újabb harckészültségi járőrözést hajtott végre a sziget közelében.

Poharakkal dobálták az angol szurkolók a szövetségi kapitányukat az Eb-n (videó)

Az ember csak fogta a fejét az angolok teljesítménye láttán, akik papíron az egyik legerősebb csapat, de valójában ebből semmit nem mutattak eddig.