Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,89 Ft
Euró
387,70 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
61,119 $

Néhány órával a halála előtt szívszorító üzenetet küldött családjának a koronavírusos ápoló

A fiatal ápoló láthatóan az utolsó erejével próbálta körbeírni, mit érez, miközben alig kapott levegőt – pár órával később a tüdeje felmondta a szolgálatot, és belehalt a fertőzés súlyos szövődményeibe.

Budapest, 2020. május 14. Ápoló gumikesztyűben megsimogatja egy beteg kezét a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A fiatal ápoló láthatóan az utolsó erejével próbálta körbeírni, mit érez, miközben alig kapott levegőt – pár órával később a tüdeje felmondta a szolgálatot, és belehalt a fertőzés súlyos szövődményeibe.

Sergio Humberto Padilla Hernandez családjának intézett utolsó üzenetében arról beszélt, még reménykedik benne, hogy egyszer felépül, és láthatja szeretett feleségét: Soron kívül Június első napjára szervez Békemenetet a CÖF–CÖKA

„Ha isten is úgy akarja, fel fogok gyógyulni, utána pedig folytatom az életemet. Bármi is történjen, csak ti számítotok nekem. Mindörökké szeretni foglak titeket.”

A frontvonalban dolgozó ápoló szervezete november 6-án végleg feladta a küzdelmet a koronavírus kórokozójával szemben. A 28 éves mexikói férfi abban a Cuauhtémocban található kórházban esett áldozatául a ragályos kórnak, ahol éppen dolgozott.

A család tragédiáját tovább mélyíti, hogy Sergio nővére, Dolores szintén a Covid áldozata lett – ő még augusztus 30-án halt bele a komplikációkba, mindössze 30 évesen. A CNN értesülése szerint Sergio összes hozzátartozója elkapta idén a vírust; édesapja oxigénmaszkos kezelésre szorult, Dolores ikertestvére és lánya szintén lebetegedett.

Az ápoló felesége, Denise Hernandez és 5 éves kisfiuk szintén megfertőződtek, ők azonban enyhe tünetekkel átvészelték a koronavírus támadását.

Sergio az Angeles Cauhtémoc Kórházban dolgozott, ahol a nővérek az orvosokkal együtt nap mint nap emberi életek megmentéséért küzdöttek, mivel a koronavírus-járvány ezt a mexikói régiót rendkívül érzékenyen érintette.

A 28 éves ápolónak július közepén karanténba kellett vonulnia, és hónapokig felfüggesztették a munkáját, mivel édesanyja és testvérei elkapták a COVID-19 fertőzést, ennek ellenére szeptemberben mégis visszatért a kórházba.

Az unokatestvére, Adalberto Hernandez elmondta, visszatérése után sokkal nagyobb erővel harcolt a koronavírus leküzdéséért, mivel saját bőrén tapasztalta otthon, milyen súlyos következményekkel jár a betegség:

„A kórházban a frontvonalakon folytatta a munkáját, viszont nővére halála és édesanyja megfertőződése után sajnos őt is utolérte a vírus.”

Sergio október 22-én produkált pozitív koronavírustesztet, ezért ismét hazaküldték. Úgy tűnt, sikeresen túleshet a betegségen, viszont november 5-én olyannyira rosszabbodott az állapota, hogy alig kapott levegőt, ezért azonnal a kórház felé vette az irányt.

„Akkor már az összes teszt azt mutatta, hogy a tüdeje 90 százalékban visszafordíthatatlanul károsodott. A legszomorúbb az, hogy még az orvosok is hittek abban, hogy felépülhet, mivel fiatal és egészséges volt.”

tette hozzá Adalberto.

Sergio halála után a család egy 50 ezer dolláros számlát kapott a kezelésekről, amit nem tudnak miből kifizetni. Pillanatok alatt egy viszonylag kellemes életből szinte a pokolra kerültek – nem véletlen, hogy a történtek az ápoló szeretteit lelkekben is mélyen megérintették.