Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
65,551 $

Egy osztályvezető főorvos vallomása: „Sok-sok halállal találkoztam, de ezt nem lehet megszokni.”

Az RTL Klub híradójában több egészségügyi dolgozó is nyilatkozott, prezentálván a koronavírus kegyetlen erejét, miközben a fehérgyarmati kórház udvarán intenzív osztályra szánt ágyakat szerelnek össze, miután az intézmény már csak koronavírus-betegeket fogad, lát el, összesen 250 ágyon. Nyíregyházán is sok beteget ápolnak, az RTL Klub pedig úgy tudja, van elég orvos és ápoló, de mivel […]

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Az RTL Klub híradójában több egészségügyi dolgozó is nyilatkozott, prezentálván a koronavírus kegyetlen erejét, miközben a fehérgyarmati kórház udvarán intenzív osztályra szánt ágyakat szerelnek össze, miután az intézmény már csak koronavírus-betegeket fogad, lát el, összesen 250 ágyon.

Nyíregyházán is sok beteget ápolnak, az RTL Klub pedig úgy tudja, van elég orvos és ápoló, de mivel ott a nem koronavírus-betegek ellátását is biztosítják, egy új, kifejezetten COVID-kórházat kellett kijelölni. Ez lett a fentebb említett fehérgyarmati intézmény. Soron kívül Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt az eltűnt 16 éves budapesti fiút

Ebben a kórházban mindössze 6 intenzív ágy van, és maximum 20 lehet majd, mivel ennél többre nem lesz orvos és ápoló. Magyar Viktória Klára, osztályvezető ápoló is megszólalt az RTL kérdésére.

„Jönnek, és itt vannak, mindenkinek családja van, gyereke van, anyukája, apukája, és mégis itt vannak, minden nap. Bemennek, beöltöznek és csinálják, teszik a dolgukat.”

Dr. Tormássi Márton, COVID részlegvezető: „Most jelen pillanatban én azt érzem, nem biztos, hogy jól látják a helyzetet, mi is folyik a kórházakban.” – fogalmazott a szakember, aki szintén közelről figyelheti ezeket a borzasztó eseményeket.

Az osztályvezető szerint bár a koronavírus-betegek csak 8-10%-a kerül súlyos állapotba, az intenzív osztályra kerülők közül 10 esetből 8 már nem tér haza.

Dr. Szűcs Attila, osztályvezető főorvos: „A legnehezebb az, amikor ott állsz egy beteg mellett, látod, hogy haldoklik, nem tudod oxigenizálni, kimerültek a terápiás lehetőségek, és tudod, hogy nemsokára meg fog halni. Sok-sok halállal találkoztam én is, a kollégáim is az elmúlt 30 év alatt, de ezt nem lehet megszokni.” – tette hozzá az osztályvezető főorvos.