Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
366,76 Ft
Euró
394,32 Ft
Font
465,30 Ft
Bitcoin
61,975 $

Az üzletek zökkenőmentesen álltak át a 19 órás zárásra

Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye szerint a hazai üzletek problémamentesen tudtak átállni a 19 órás zárásra.

...svg content...Székesfehérvár, 2019. október 15. A Fehér Palota Üzletközpont épülete Palotavárosban a Média Markt és Tesco üzletláncok óriás cégtábláival. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye szerint a hazai üzletek problémamentesen tudtak átállni a 19 órás zárásra.

A szerdán érvénybe lépő korlátozások után úgy tűnik, a hazai kereskedelmi egységek sikeresen átálltak az este 7 órai zárásra, csak elvétve találkoztak olyan esettel az üzletek, ahol a vásárlók még 19 óra után is megkísérelték a vásárlást. Nagy általánosságban elmondható, hogy a vásárlók megértően álltak a fennálló helyzethez. Soron kívül Nem volt még ilyen meleg az első félév Magyarországon a 20. század kezdete óta

Az OKSZ továbbra is azt javasolja az idősebb korosztálynak, hogy lehetőségeikhez mérten, próbáljanak meg minél korábban látogatni az üzletekbe, hiszen a délutáni és esti órákban megnövekedett a forgalom a boltokban. A szövetség arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy egyes üzletek akár 19 óra előtt is korlátozhatják a belépést.

Mivel este 7 után már nem tartózkodhatnak vásárlók az üzletek területén, egyes szolgáltatók akár 15-20 perccel a zárás előtt is távozásra szólíthatják fel a vásárlókat – szemben a korábbi gyakorlattal, mikor is a vásárlók akár az utolsó pillanatban is beléphettek az üzletekbe, vásárlás céljából.

Az OKSZ most arra kéri az üzleteket, hogy ahol ezt a gyakorlatot folytatják, helyezzenek ki erre vonatkozó feliratot a bejáratnál. A maszkívelésre vonatkozó szabályok továbbra is változatlanok, ezek betartatásáért pedig még mindig a kereskedők felelnek. Egyes üzletek az üzlethelyiségek méretéből adódóan korlátozhatják a tömeg megelőzése okán az eladótérben tartózkodó vásárlók számát is.

Karácsony rengeteg traffipaxot ígért Budapesten, csak egy működik közülük

Mindössze egyetlen darab működik azon traffipaxok közül Budapesten, amikre még Karácsony Gergely tett ígéretet.