Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,86 Ft
Euró
397,21 Ft
Font
476,25 Ft
Bitcoin
65,730 $

Gulyás: Az egészségügy állja a sarat, nem lesznek olyan állapotok, mint más országokban

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott pár fontosabb információt a kormányinfó csütörtöki sajtóeseményén.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott pár fontosabb információt a kormányinfó csütörtöki sajtóeseményén.

A magyar vírushelyzet is fokozódik, egyre több a beteg és a halott, ez már tisztán látható a napi statisztikákból. A kormány reagált erre, és egy új kormányrendeletet hagytak jóvá, benne a szükséges szigorításokkal. Soron kívül Szentkirályi Alexandra felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Ennek értelmében többek között a kijárási tilalmat is módosították, vagyis reggel 8 és hajnali 5 óra között csak kivételes esetekben lehet kilépni az utcára. Magyarország egészségügye is nagy nyomás alatt van, az orvosok, ápolók hatalmas munkát végeznek.

Gulyás elmondta, jelenleg az intenzív kapacitás 4 072 ágyat jelent. Ebben a pillanatban 486 beteg fekszik ezeken az ágyakon, így még bőven van kapacitása az egészségügynek. A miniszter szerint az egészségügy állja a sarat. A rendelkezésre álló ágykapacitás 32 ezer, ami akár 40 ezerig is bővíthető.

Ennek tudatában a rosszabb forgatókönyvek esetén is bőven lehetnek még szabad ágyak. A kulcs igazán az, hogy egy orvosra, és egy ápolóra ne jusson sok beteg. Emiatt is különösen fontosak az új intézkedések, az egészségügy tehermentesítése.

Így tűnt el a forgalom Budapesten a 8 órás kijárási tilalomig (videó)

Emellett úgy gondolja, hogy megfelelő döntések születnek a kormány részéről, folyamatosan szigorítanak. Az ágykapacitás is elegendő, és a miniszter szerint az egészségügy ki fogja bírni ezt a nyomást.

Példaként elmondta, hogy számtalan olyan ország van, ahol nem bírták ki a nyomást, és borzalmas képek is napvilágot láttak. A kormány szerint ez nem fog megtörténni Magyarországon, és mindenki ellátásra kerülhet.

Gulyás Gergely: nincs olyan nap, hogy Magyar Péter ne állítson valótlanságot

Gulyás Gergely védelmébe vette Orbán Balázst a legutóbbi nyilatkozata után, ami nagy felháborodást váltott ki a baloldalon.

Váratlan akciót hirdetett a Lidl, jó hírt jelenthet a nyugdíjasoknak

Gyógyászati segédeszközök szerezhetők be jóval olcsóbban a boltlánc üzleteiben. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben.