Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,90 Ft
Euró
398,28 Ft
Font
478,05 Ft
Bitcoin
61,816 $

Így alakult megyei lebontásban a koronavírus-fertőzöttek száma szerdán

Továbbra sem csillapodott a COVID-19 járvány hazánkban, a pandémia második hulláma következtében ugyanis a kórokozó még mindig intenzíven terjed, és a kórházak is folyamatosan telnek meg páciensekkel.

...svg content...Debrecen, 2020. október 15. Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdõdött klinikai vizsgálatban. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Továbbra sem csillapodott a COVID-19 járvány hazánkban, a pandémia második hulláma következtében ugyanis a kórokozó még mindig intenzíven terjed, és a kórházak is folyamatosan telnek meg páciensekkel.

Az elmúlt 24 órában 3 945-tel 122 863 főre emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Mindezidáig 28 808-an épültek fel a COVID-19 betegségből, azonban 91 358-an még mindig hatósági házi karanténban tartózkodnak. Soron kívül Vogel Evelin interjúja már 1 millió 350 ezer megtekintésnél jár, Magyar Pétert is meghívták

Az aktív esetek közül 6 532-en szorulnak kórházi ápolásra, továbbá 473-an fekszenek lélegeztetőgépekre kötve a klinikák intenzív osztályain.

Egyetlen nap leforgása alatt 101-en vesztették életüket a koronavírus-fertőzés súlyos komplikációiban, ezzel 2 697 főre nőtt a COVID-19 járvány magyarországi áldozatainak száma.

A megyei lebontást vizsgálva a főváros áll az első helyen, a fővárosban ugyanis 987 személy produkált pozitív koronavírustesztet. A második legtöbb koronavírusos beteget Pest megyében azonosították, ahol összesen 656-tal emelkedett a COVID-19 fertőzöttek száma szerdán.

A harmadik helyen Győr-Moson-Sopron megye található 471 újonnan nyilvántartásba vett koronavírus-pácienssel, őket követi a rangsorban Hajdú-Bihar (+351), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+161), Nógrád (+153), Borsod-Abaúj-Zemplén (+133), Veszprém (+131), Vas (+123), Komárom-Esztergom (+111), Baranya (+107), Zala (+107), Somogy (+97), Fejér (+94), Bács-Kiskun (+71), Csongrád-Csanád (+66), Heves (+58), Békés (+26), Tolna (+24) és Jász-Nagykun Szolnok megye (+18).

A kormány nemrég visszaállította a rendkívüli jogrendet, vagyis kihirdette a tavaszi első hullám után ismét a veszélyhelyzetet, melynek értelmében minden állampolgárt szigorúan fognak ellenőrizni, a szabályok be nem tartásáért pedig komoly pénzügyi bírságokat róhat ki a rendőrség.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A házhoz szállítás adminisztratív terheit a Kormány csökkenti és bevonhatóvá teszi a taxisokat a feladat ellátásába. Az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.

Annak érdekében, hogy a növekvő betegszámmal a koronavírusos betegek kórházi ellátása továbbra is biztosított legyen, újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: a halasztható műtéteket felfüggesztik, bővül az ellátásba bevont kórházak és koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.

Megalakította egyszemélyes médiavállalkozását Magyar Péter öccse

A 33 éves újságíró korábban elárulta, a hírportál független lesz a testvére elnöklete alatt működő Tisza Párttól.