Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,18 Ft
Euró
398,93 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
61,911 $

Egészen szörnyű számok láttak napvilágot az Egyesült Államokból

Közel 60 000 embert ápolnak jelenleg vírusfertőzéssel az amerikai kórházakban, ahol hatalmas szükség lenne a vakcinára.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Közel 60 000 embert ápolnak jelenleg vírusfertőzéssel az amerikai kórházakban, ahol hatalmas szükség lenne a vakcinára.

Hétfőn egy nagyon jó hírt közöltek, mivel az egyik amerikai gyógyszeripari óriás bejelentette, hogy a vakcinája 90%-ban hatékony. Ez egy olyan eredmény, ami minden várakozást felülmúlt, így az oltást hamarosan mindenki megkaphatja. Soron kívül Tanárvizsga: tízezer pedagógus már levizsgázott, 27-en megbuktak

Nagy szükség van rá, mivel az Egyesült Államokban már több mint 10 millió fertőzést regisztráltak, és a legfrissebb jelentések szerint a kórházi kezelése száma meghaladja az 59 000 beteget. A Reuters elemzése szerint már több mint 59 000 COVID-19 beteg volt kórházban a hétfői napon.

Soha ezelőtt nem kezeltek ennyi beteget a vírus miatt Amerikában – írja a The Straits Times. Ez annak tudható be, hogy az elmúlt napokban sorra dőltek meg a negatív rekordok a napi fertőzések számában. Hat ilyen egymástó követő napról beszélhetünk.

A Reuters által összeállított statisztikák is arra mutatnak rá, hogy az Egyesült Államok van a legsúlyosabb helyzetben a számokat tekintve. Ez a leginkább vírus sújtotta nemzet a Földön, még akkor is, ha a Pfizer Inc. gyógyszergyártó reménysugár a sötétségben, és szerintük az elmúlt 100 évben nem történt hasonló az orvostudományban.

A jelenleg kórházban lévő amerikaiak száma az elmúlt 30 napban 73 százalékkal nőtt. A korábbi csúcs 58 370 volt, még július 22-án. Ez most legkevesebb 59 008 kórházi beteget jelent. A hatodik egymást követő napon regisztráltak több mint 100 000 új beteget 24 óra leforgása alatt.

Joe Biden, Amerika új elnöke is üdvözölte a nagy hírt a vakcina kapcsán, de a maszk viselésére szólította fel az embereket, köztük a fiatalokkal, akik könnyen átadhatják a betegséget az idősebbeknek, a beteg embereknek, miközben ők sokszor ebből semmit nem vesznek észre.

Fagyasztott élelmiszereken kerülhetett be újfent Kínába a koronavírus kórokozója

Csak az elmúlt 10 napban több mint 1 millió új esetről számoltak be Amerikában. Ez az eddigi leggyorsabb növekedés, mióta az ország 294 nappal ezelőtt bejelentette az első beteget Washingtonban.

A november 10-én véget ért héten több mint 770 000 új estet rögzítettek, ami 34%-kal több, mint az előző hét napban. Az országban eddig legkevesebb 10,13 millió fertőzésről tudni. A halálesetek száma 15%-kal nőtt, vagyis 6 600 emberrel több halt meg az előző héthez képest.

Szentkirályi Alexandra Karácsony Gergellyel találkozik, limonádét is vitt magával

Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely kapcsolata finoman szólva sem idilli, de most találkoznak egymással.