Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

Megfizethető 5G-s telefonnal készül a Xiaomi

A kínai gyártó az év első felében dobta piacra a legújabb Redmi Note 9 készülékeket, hamarosan pedig felszerelhetik őket a legújabb 5G-s technológiával is.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A kínai gyártó az év első felében dobta piacra a legújabb Redmi Note 9 készülékeket, hamarosan pedig felszerelhetik őket a legújabb 5G-s technológiával is.

A PlayfulDroid weboldalon megjelent cikkből megtudhattuk, hogy a kínai Digital Chat Station szivárogtató portál szerint két vadonatúj modellre számíthatunk – a Xiaomi Redmi Note 9 5G Standard Edition-re és a Xiaomi Redmi Note 9 5G High Edition-re. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Amíg az előbbi mobiltelefon egy méreteiben kisebb és specifikációiban szerényebb modell lesz, addig az utóbbit egy csúcskamerával, erős lapkakészlettel és gyorstöltési funkcióval láthatják majd el.

A Redmi Note 9 5G Standard változata egy 6,53 colos, 1080p felbontású LCD kijelzővel, valamint az okostelefon bal felső részre elhelyezett 13 megapixeles szelfikamerával, illetve egy 48 megapixeles, triplakamerás szenzorral érkezik.

A specifikációs lapról kiderült, hogy egy 5 000 mAh-ás akkumulátort kaphat az eszköz, ami egy 22,5 W-os gyorstöltési funkciót is támogatni fog, súlya pedig 200 gramm körül mozoghat.

Az erősebb modell egy 6,67 colos, 1080p felbontású panellel büszkélkedhet, a Standard Edition-nel szemben viszont a High Edition display-e 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességre lesz képes 240 Hz mintavételezési frekvencia mellett.

Az előlapi kamerába egy 16 megapixeles egységet szereltek, a hátlapi kamera viszont egy sokkal masszívabb, 108 megapixeles Samsung HM2 szenzorral lett ellátva.

A High Edition a Snapdragon 750G lapkakészlet speciális változatát kaphatja meg, amely számára egy 4 820 mAh-ás akkumulátor szolgáltatja a megfelelő energiaellátást. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy egy 33 W-os györstöltővel is újratankolhatjuk a telefont, aminek a súlya nagyjából 214 gramm lehet.

Arról egyelőre nem tudunk érdemleges információkat megosztani, hogy Magyarországon mikor kerülhetnek forgalomba az új 5G-s Xiaomi Redmi Note 9 készülékek; a legoptimistább becslések alapján jövő év tavaszáig kell rá várnunk.