Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,31 Ft
Euró
388,05 Ft
Font
452,62 Ft
Bitcoin
63,538 $

Több mint 1 400 tanár és hallgató lett koronavírus-beteg India déli államában

Indiában is jelen van a vírus, és sorra érkeznek az új fertőzöttek, bár a haláleset messze elmarad a többi országtól az arányokat tekintve

Koronavírus-vizsgálathoz vesznek mintát egy férfitõl az indiai fõvárosban, Újdelhiben 2020. október 29-én. Indiában az igazolt vírusfertõzöttek száma nyolcmillió fölé emelkedett, itt van a második legtöbb fertõzött a világon. MTI/EPA/Radzsat Gupta
Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Indiában is jelen van a vírus, és sorra érkeznek az új fertőzöttek, bár a halálesetek messze elmaradnak a többi országtól az arányokat tekintve.

Az államban hétfőn egy 8 hónapos bezárás után újra megnyíltak a kapuk az iskolákban a 9, és 10. évfolyamos diákok számára. Az Andhra Pradesh állam kormányának jelentése szerint összesen 70 790 tanárt teszteltek az óvintézkedések miatt. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Ezt még közvetlen azelőtt tették meg, hogy november 2-án újranyitották volna az iskolákat. Közülük 829-en mutattak pozitív eredményt csütörtökig. A CNN szerint a teszt eredményét az iskolák hétfői újranyitása után tették közzé.

A diákokat szintén tesztelték, ami összesen 95 763 tanulót jelentett hétfő és csütörtök között. Köztük 575 esetben mutattak ki pozitív értéket a tesztek. Ennek ellenére az iskolák továbbra is nyitva maradnak, azokat nem zárják be.

Csaknem 400 000 tanulóról van szó a 9. és 10. osztályosok körében, akik a szülők írásos engedélyével járnak iskolába. Csak azok vehetnek részt az órákon, akiknek a tesztje negatív lett. Azok, akik betegek lettek, azonnal elkülönítésre kerültek.

Amerika újabb negatív koronavírus-csúcsa, messze 100 ezer fölött az új fertőzöttek száma

Az indiai egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta eddig legkevesebb 8.4 millió regisztrált fertőzésről és közel 125 000 halálesetről tudni Indiában országszerte.