Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Hollandiában is betelt a pohár, újabb szigorítások léptek életbe a vírus miatt

Magyarországhoz hasonlóan Hollandia is új intézkedéseket jelentett be kedd este, szigorítva ezzel a szabályokat a koronavírus elleni harc érdekében.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Magyarországhoz hasonlóan Hollandia is új intézkedéseket vezetett be, szigorítva ezzel a szabályokat a koronavírus elleni harc érdekében.

Mark Rutte sajtótájékoztatón jelentette be a szigorításokat, az új szabályok pedig szerda délután 4 órától vannak érvényben. A CNN jelentése szerint a holland elnök arra kérte az embereket, hogy csak akkor utazzanak külföldre, ha ez valóban szükséges. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Január közepéig biztosan lesznek még hasonló bejelentések a sürgősségi intézkedések részeként. Az egyik legfontosabb ilyen intézkedés, az, hogy az összes gyülekezőhelyet bezárják, legalább két hétre. Ez a külső és a belső helyszínekre egyaránt vonatkozik.

Ennek értelmében a színházak, a mozik, a klubházak, a múzeumok, az állatkertek és a vidámparkok is bezárnak. A háztartások számára azt tanácsolják, hogy amennyire csak lehetséges, maradjanak otthon. Az emberek legfeljebb egy másik emberrel gyülekezhetnek, és naponta maximum két látogatót fogadhatnak az otthonaikban.

Október 30-án rekordmagasságot értek el a napi esetek számában. 11 097 új esetet rögzítettek 24 óra alatt. Azóta az esetszámok folyamatos csökkenést mutatnak. Legutóbb 7 776 új esetet regisztráltak. Az elmúlt héten átlagosan 9 155 új fertőzésről jelentettek napi szinten.

Eljött az ideje annak, hogy megtanuljunk együtt élni a koronavírussal

Az előző hét napon ez átlagosan 9 640 új fertőzés volt. A kórházi felvétel közben folyamatosan növekszik. Az elmúlt 24 órában 364 ember került kórházba a COVID-19 miatt. Összesen 2 653-an beteget ápolnak, akik közül 60 ember az intenzív osztályon fekszik.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.

Óriási híreket kaptak Szoboszlaiék a meccsük előtt

A Manchester City egyértelműen gödörbe került, jól bizonyítja mindezt az is, hogy két meccs óta nyeretetlenek.