Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
390,47 Ft
Font
457,23 Ft
Bitcoin
60,140 $

SMS-ben tájékoztatta a Whirlpool a dolgozókat a gyárbezárásról

Csütörtök este tudták meg a nápolyi gyár munkásai, hogy novemberben már nem kell munkába menniük, mivel bezárják az üzemet.

Torino, 2020. április 27. Munkások érkeznek a Fiat Chrysler Automobiles torinói gyárába 2020. április 27-én. Az olasz jármûgyár ezen a napon újraindította a koronavírus-járvány miatt leállított termelést. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Csütörtök este tudták meg a nápolyi gyár munkásai, hogy novemberben már nem kell munkába menniük, mivel bezárják az üzemet.

A gyárbezárásról csütörtökön SMS-üzenetben értesítették az üzem négyszáz alkalmazottját, egyúttal hozzátették, hogy december 31-ig még biztosítják a bérüket. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A Whirlpool háztartásigép-gyártó azután döntött a termelés felfüggesztése mellett, hogy Giuseppe Conte olasz kormányfő minden erejével meg szerette volna akadályozni a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági krízis további mélyülését – olvasható a Corriere hírportálon.

A dolgozók ledöbbentek a hír hallatán, mivel a vállalat szándékairól még csak nem is sejtettek. A Fiom-Cgil szakszervezet képviselője elmondta, bár a cég arra hivatkozik, hogy befejezik a mosógépgyártást Olaszországban, a nápolyi gyártósorok egy indiai üzemben működhetnek tovább.

Az olasz miniszterelnök a szakszervezeteket arról tájékoztatta, a kormány mindent megpróbált annak érdekében, hogy a cég megváltoztassa a döntését, többek között adókedvezményeket, támogatást, fejlesztési szerződéseket is felajánlottak, azonban ezeket nem fogadták el.

A feldühödött munkások pénteken útlezárással fejezték ki nemtetszésüket, mást viszont a jelenlegi helyzetben már nem tudnak sajnos elérni.