Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

Betartotta ígéretét, veretlenül vonult vissza Khabib az édesapja halálát követően

Az utolsó harcán is győzelmet aratott, így veretlenül vonul vissza a UFC-től Khabib Nurmagomedov orosz ketrecharcos. A visszavonulásának hátterében az áll, hogy a nyáron elvesztette édesapját, aki a koronavírus szövődményeiben hunyt el.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Az utolsó harcán is győzelmet aratott, így veretlenül vonul vissza a UFC-től Khabib Nurmagomedov orosz ketrecharcos. A visszavonulásának hátterében az áll, hogy a nyáron elvesztette édesapját, aki a koronavírus szövődményeiben hunyt el.

Khabib igazán 2018-ban került reflektorfénybe a UFC belső körén kívül, amikor a sportág egyik leghíresebb alakjával, Conor McGregorral csapott össze és győzelemmel sétált ki az oktogonból. A 32 éves dagesztáni harcos megállíthatatlannak bizonyult mindenki számára karrierje során, 29 meccséből mindegyiket megnyerte. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Khabib életében hatalmas szerepet játszott az édesapja, akit végtelenül szeretett és tisztelt, és aki folyamatosan ott állt a ring mellett, hogy őt támogassa. Adulmanap Nurmagomedov nem csak érzelmi támogatás tekintetében volt számára jelentős, a felkészülésében is rengeteget segített Khabibnak.

Az élet azonban tragikus módon szólt közben, ugyanis édesapja is koronavírus-fertőzötté vált, és egy nagyon hosszú és kimerítő küzdelem vette kezdetét. Adulmanap egy szívműtéten is átesett, végül mesterséges kómába került, július 3-án pedig örök álomra hajtotta a fejét, mindössze 57 évesen, egy moszkvai kórházban.

Khabib ekkora megfogadta – állítása szerint az édesanyjának – hogy többet nem fog ringbe lépni az apja nélkül, és a tegnapi mérkőzést az utolsójának tekinti, apja tiszteletére. A UFC 254-es gálájának kereteiben Justin Gaethje ellen lépett ketrecbe, akit végül a mérkőzés második menetében egy háromszög-fojtással győzött le.

Khabib ezt követően tartotta a szavát, ugyanis könnyekkel küszködve bejelentette, nem folytatja tovább. Először is megköszönte a csapatának, aki aktívan segítette a felkészülésében, és a UFC-nek a lehetőséget, majd levette a kesztyűjét és ring közepére helyezte.

„Azt szeretném bejelenteni, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem. Egyszerűen nem tudok úgy ringbe szállni, hogy az édesapám nincs mellette, ez a meccs volt az első és egyetlen. Édesanyámnak megígértem, hogy ez lesz az egyetlen meccs, amikor édesapám nélkül harcolok, és be kell tartanom a szavamat”

Rengetegen gratuláltak Khabibnak a közösségi médiában, hogy a könnyűsúlyú karrierje során egyszer sem talált legyőzőre, még nagy riválisa, Conor McGregor is. Egyes rajongók mindössze csak azon bánkódtak, hogy a korábban a koronavírus miatt lemondott, gigászinak ígérkező Tony Ferguson elleni mérkőzésre nem került sor.

Aki kíváncsi magára a küzdelemre, vagy Khabib bejelentésére teljes hosszában, azok az alábbi videóban tekinthetik ezt meg.

https://www.youtube.com/watch?v=duxry6dnHLM&feature=emb_title

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.