Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Kína felől érkező sárga por miatt otthonmaradásra kényszerítették az észak-koreai lakosokat

Az észak-koreai állami híradóban arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a Kína felől fújó szél következtében beáramló sárga por miatt maradjon mindenki otthon.

Phenjan, 2020. október 9. Küldöttek érkeznek az észak-koreai kommunista állampárt, a Koreai Munkapárt alapításának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre a phenjani Szamdzsijon Színházba 2020. október 8-án. MTI/AP/Dzson Csol Dzsin
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az észak-koreai állami híradóban arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a Kína felől fújó szél következtében beáramló sárga por miatt maradjon mindenki otthon.

Az emberek komolyan vették a riadót, Phenjan utcái például csütörtök délutánra teljesen kiürültek. Lehetséges, hogy a vezetés ezáltal próbálja leplezni a koronavírus-járvány veszélyeit, hiszen a sárga por miatt maszkviselésre is kötelezték az állampolgárokat. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Hivatalos még mindig nem találtak egyetlen koronavírusos pácienst sem Észak-Koreában annak ellenére, hogy korlátozzák a lakosság mozgását, illetve különböző határzárakat vezettek be Kínával szemben.

A szóban forgó sárga porért a mongol és kínai sivatagok felől érkező légáramlatok a felelősek, amelyek sokszor mérgező anyagokkal keverednek össze, ezáltal légúti megbetegedéseket is okozhatnak a sérülékenyebb szervezettel rendelkező embereknél – számolt be róla a BBC.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a sárga por és a koronavírus között semmilyen összefüggés sincs, ezért kizárt, hogy emiatt kapnák el a ragályos kórokozót. Észak-Koreán kívül egyébként Türkmenisztán is erre a porra hivatkozva kötelezte a lakosságot az arcvédők viselésére, egyúttal nem győzik cáfolni, hogy valójában a pandémia elleni óvintézkedéseket próbálják vele leplezni.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.