Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

Megnyitották a világ legnagyobb szökőkútját Dubajban

Az Egyesült Arab Emírségek metropoliszában különleges eseményt tartottak csütörtök éjjel, ugyanis a város vezetői egy parádés show keretein belül átadták a nyilvánosságnak a világrekorder szökőkutat.

Cool

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Arab Emírségek metropoliszában különleges eseményt tartottak csütörtök éjjel, ugyanis a város vezetői egy parádés show keretein belül átadták a nyilvánosságnak a világrekorder szökőkutat.

A Palm Fountain névre keresztelt látványosság egy másfél négyzetkilométeres terület a The Pointe bevásárló és éttermi negyed közepében, a mesterségesen kialakított Palm Jumeirah sziget szívében található. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

A rendezvényen rengeteg ember gyűlt össze a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések betartása mellett, és együtt élvezhették ki a nagyszabású eseményt, amelyen csodálatos zenei és fényshow segítségével mutatták be az óriási szökőkút képességeit.

A Guinness Rekordok Könyvének marketingmenedzsere, Shaddy Gaad elmondta,

„A szökőkút egy újabb tökéletes példája Dubaj építészeinek munkájának – egyszerűen zseniális.”

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek hét emirátusának egyik leggazdagabb tagjaként már rengeteg csúcsot megdöntött, elég csak a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára gondolni, de a világ leggyorsabb rendőrautója, a speciális tervezésű Bugatti Veyron mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Az új szökőkutat mintegy 3 ezer LED lámpával világították ki; ezen felül 7 500 fúvóka gondoskodik arról, hogy a vízsugarak akár 105 méteres magasságokba lövelljenek ki – számolt be róla a The Straits Times hírportál.

Múlt héten Sacha Jafri is megdöntött egy világrekordot Dubajban, ugyanis ő állította fel a valaha volt legnagyobb kiterjedésű festővászont, ami 1,6 négyzetkilométeres területtel rendelkezik. A 44 éves kortárs művész fő célja, hogy performanszával legalább 30 millió amerikai dollárt gyűjtsön össze, amit fejlődő országokban élő gyermekek taníttatására fordítana.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.