Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Koronavírus – megkongatták a vészharangot a szlovén kórházak

A koronavírus-járvány első hulláma során meglehetősen hatékony járványkezelést felmutató Szlovéniára is jelentős nyomást helyez a második hullám, melyet egyre nehezebb bír az egészségügyi ellátórendszer.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány első hulláma során meglehetősen hatékony járványkezelést felmutató Szlovéniára is jelentős nyomást helyez a második hullám, melyet egyre nehezebb bír az egészségügyi ellátórendszer.

Az orvosok szerint kritikus a helyzet a szlovén kórházakban a kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt, miközben szombatra ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában – írt a helyi sajtó beszámolója alapján az MTI szombaton. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az egészségügyi ellátórendszer túlterheltség miatt a járványügyi szakemberek szombattól nem kutatják fel a fertőzöttek kontaktjait. A pozitív tesztel rendelkezőknek maguknak kell jelezniük azok felé, akikkel kapcsolatban álltak, hogy koronavírus fertőzésük van.

Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az 50-et, automatikusan újra hivatalosan is járványhelyzetet hirdetnek Szlovéniában. A lapok szerint ez már hétfőn bekövetkezhet.

A kormány által szombaton közzétett adatok szerint pénteken 898-cal 14 416-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 187-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 250-en vannak kórházban, közülük 43-at ápolnak intenzív osztályon.

Horvátországban egy nap alatt, szombatra 1096-al nőtt és elérte a 24 761-et az azonosított fertőzöttek száma. Tíz ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 355-re nőtt. Kórházban ápolnak 530 beteget, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.