Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Újabb európai országban válik kötelezővé a maszkviselés

A hollandok sem tehettek másképpen, látván a második hullám okozta károkat és a számok növekedését. A kormány több új korlátozásra hívta fel a figyelmet.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A hollandok sem tehettek másképpen, látván a második hullám okozta károkat és a számok növekedését. A kormány több új korlátozásra hívta fel a figyelmet.

Részleges lezárások léptek életbe Hollandiában a koronavírus-járvány terjedése miatt. A vendéglátóegységeket egy hónapra bezárják és az arcmaszk viselése beltéri helyeken kötelezővé vált. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Az intézkedéseket Mark Rutte holland kormányfő jelentette be. Másfél órás sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy „a vírusra nehéz pöröllyel kell lecsapni, most, és nem később.” Hangsúlyozta, hogy csak a korlátozások szigorítása fékezheti meg a járvány terjedését, és segíthet elkerülni az újabb teljes lezárást. Önfegyelemre és a szabálykövetésre szólította fel továbbá a lakosságot.

„Arra kérek mindenkit, hogy alkalmazkodjanak az előírásokhoz, és ne vitassák szükségszerűségüket” – hívta fel a figyelmet. Az intézkedések értelmében szerda este 22 órától egy hónapra bezárnak a bárok, éttermek és a könnyűdrogokat áruló „coffee-shopok” is. A maszk viselése kötelező lesz beltéren, iskolákban és tömegközlekedési járműveken. A hotelek továbbra is nyitva maradhatnak, de vendéglátó egységeiket csak az ott megszálló vendégek használhatják.

Az előírások szerint továbbá a háztartáson kívüli kapcsolatok 5 személyről háromra szűkülnek, a tömegsport leáll, és felfüggesztik az idegenbeli sportmérkőzéseket is. A kereskedelmi egységeknek, az élelmiszert áruló boltokon kívül, este 8-as zárórát rendeltek el, az alkohol és drog kültéri fogyasztása is csak eddig megengedett. Emellett a múzeumok, könyvtárak látogatása csak foglalással, bejelentkezéssel lesz lehetséges. A kormány a lehető legkevesebb utazásra és távmunkára szólította fel a lakosságot.

A holland közegészségügyi hatóság statisztikái szerint vasárnaptól kedd estéig 20 611 új fertőzöttet regisztráltak, míg a kórházban ápoltak száma szeptember eleje óta megtízszereződött. A 17,5 millió lakosú országban mintegy 189 ezren kapták el eddig a vírust, és hivatalos adatok szerint 6630-an haltak bele a Covid-19 betegségbe.

A híres filharmonikus zenekar legalább 90 tagját helyezték karanténba a koronavírus miatt

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.