Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Súlyos tűz ütött ki Kilimandzsárón

A vasárnapi nap folyamán súlyos tűz ütötte fel a fejét Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón, amellyel a tanzániai tűzoltók még hétfőn is nagy harcot vívtak

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A vasárnapi nap folyamán súlyos tűz ütötte fel a fejét Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón, amellyel a tanzániai tűzoltók még hétfőn is nagy harcot vívtak – tudósított róla a Sky News.

A Tanzániai Nemzeti Parkok Szolgálatának (TANAPA) elmondása szerint a tűz továbbra sem csillapodik, és az általuk bevetett tűzoltóknak egyelőre nem sikerült megküzdenie a lángokkal, de minden kormányzati és lokális szinten rendelkezésre álló erőforrást bevetnek, hogy sikerüljön megfékezni a tüzet. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

A tűz oltását egyébként már rögtön aznap délután megkezdték, amint a tűz felbukkant, a helyi média beszámolója szerint a környéken élő közösségek minden erejüket bevetették, hogy megpróbálják csillapítani a lángokat, ám azok olyan amplitúdóval csaptak fel, hogy nagy nehézségeket okozott bármilyen valós sikert elérni.

A TANAPA még egy fotót is posztolt, amelyen az látszik a távolból, hogy a kontinens legmagasabb hegye több ponton is lángol. A helyiek szerint Moshi városból is lehet látni a lángokat, amely település a Kilimandzsáró Nemzeti Park bejáratánál fekszik, mintegy 30 kilométerre a hegytől.

Egyelőre nem tudni a tűz pontos okát, ugyanis a helyi hatóságok nem árultak el sok mindent az eseményről. A Kilimandzsáró egyébként világviszonylatban is egy közkedvelt turistalátványosság, a 6000 méteres tengerszint feletti magassággal rendelkező hegyet mintegy 50 000 lelkes hegymászó szokta évente célba venni.

Medgyessy Péter: ez nem ugyanaz az Európai Unió

Ugyanakkor szerinte Magyarországnak a jövőben is az Európai Unióban van a helye.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.