Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Sokkoló felvételen, ahogy az emberek összenyomják egymást a vírus kellős közepén

A brazil hatóságoknál betelt a pohár, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy helyi áruházban több száz honfitársuk zsúfolódott össze.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A brazil hatóságoknál betelt a pohár, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy helyi áruházban több száz honfitársuk zsúfolódott össze.

Brazília a harmadik legfertőzöttebb ország a világon, miközben már több mint 150 000-en haltak meg a COVID-19 következményeként. Ennek ellenére még mindig rengetegen vannak, akik nem vesznek tudomást a helyzetről, és nem tartják be a szabályokat. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Ez pedig újabb fertőzésekhez és halálos áldozatokhoz vezethet. A CNN beszámolója szerint legutóbb emiatt egy áruházat kellett bezárni, ahol több száz brazil vásároló zsúfolódott össze. A társadalmi távolságtartás nyomai sem látszódhattak.

A brazil Belem hatóságai döntöttek úgy, hogy véget vetnek ennek, és bezárták az épületet. Szombaton hatalmas tömeg jelent meg az épületben, amivel megsértették az ország COVID-19 szabályait.

Jól látható a videókon, ahogy több száz vásárló van közel egymáshoz. Egymás mellett szorongtak, figyelmen kívül hagyván a legfontosabb szabályokat. Néhányan még csak maszkot sem viseltek. A Havan áruház is felelős lehet, miután nem tett kellő intézkedéseket ennek megakadályozása érdekében.

Luciano Hang, az áruházlánc tulajdonosa és Jair Bolsonaro brazil elnök hangos támogatója is ott volt a helyszínen, amikor a cég 150. üzletének megnyitását ünnepelték. Hang több videót tett közzé a hivatalos Instagram-oldalán, amin jól látható volt a nagy tömeg. Ezzel pedig csak olajat öntött a tűzre.

Néhány órával később a helyi rendőrség bezárta az üzletet, és felkérte az igazgatót, adjon magyarázatot, miért nem tett eleget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) társadalmi távolságtartási intézkedéseinek.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.