Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

6 alkalom, amikor az Olimpiát törölték vagy elhalasztották

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékokat elhalasztották a koronavírus járvány miatt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe megegyeztek abban, hogy áthelyezik az Olimpia időpontját 2021-re.

Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A döntés azt követően történt, hogy Kanada és Ausztrália bejelentették, ők biztosan nem küldenek sportolót a júliusban kezdődő eseményre. A Nyári Olimpia a legnagyobb sporteseménynek számít világszerte, rendszerint több mint tízezer sportoló több mint száz országból érkezik a megmérettetésre minden negyedik évben.

Nagy ritkaságnak számít, ha a Nyári vagy Téli Olimpia elhalasztásra vagy törlésre kerül. 1896 óta, amióta a modern Olimpiai Játékok megkezdődtek, mindösszesen hatszor került sor ennek a fájdalmas döntésnek a meghozatalára, akkor is jellemzően háborúk miatt. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az Olimpiai Játékok nagy része az első és második világháborúk miatt került törlésre. Az 1940-es Nyári Olimpiát, ami eredetileg Tokióban került volna megrendezésre, először Helsinkibe helyzeték át, majd a háború miatt úgy, ahogy van, törölték. A jelenlegi koronavírus járvány az első alkalom az olimpiai küzdelmek történetében, hogy a játékokat háborútól eltérő ok miatt halasszák el. A teljes lista így néz ki:

  1. 1916-os Nyári Olimpia – Berlin, Németország
  2. 1940-es Nyári Olimpia – Tokió, Japán és Helsinki, Finnország
  3. 1940-es Téli Olimpia – Garmisch-Partenkirchen, Németország
  4. 1944-es Nyári Olimpia – London, Egyesült Királyság
  5. 1944-es Téli Olimpia – Crotina d’Ampezzo, Olaszország
  6. 2020-as Nyári Olimpia – Tokió, Japán

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.