Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
390,47 Ft
Font
457,23 Ft
Bitcoin
60,140 $

Több mint 10 millió 5 és 14 év közötti gyermek dolgozik Indiában

Ez a szám pedig most még rosszabb lehet a koronavírus idején, ami Indiát is nagyon erősen érinti, gazdasági szempontból is. Sok gyerek 16 órákat dolgozik, nagyon kevés pénzért, és nem tehetnek mást.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Ez a szám pedig most még rosszabb lehet a koronavírus idején, ami Indiát is nagyon erősen érinti, gazdasági szempontból is. Sok gyerek 16 órákat dolgozik, nagyon kevés pénzért, és nem tehetnek mást.

A CNA közlése szerint több mint 10 millió 5 és 14 éves indiai gyermek dolgozik a gazdaságokban és a különböző gyárakban, vagy takarít éttermi asztalokat és cipőket. Ezt a helyzetet csak súlyosbítja a koronavírus-járvány. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Rengeteg olyan gyerek van Indiában, akiknek nap szinten dolgozniuk kell. Ez sok esetben „aprópénzért” történik, és nem ritkák a 16 órás munkanapok. A munkaadókat ugyan megvádolhatják gyermekmunkával és emberkereskedelemmel is, a sikeres büntetőeljárás ritka.

A törtvények értelmében a 14 aluli gyermekek nem dolgozhatnak, míg a 14 és 18 év közötti kiskorúak számára tilos a kockázatos foglalkoztatás, ideértve az éttermi munkát is. Április óta 1 200 gyermeket mentettek meg egy gyermekjogi csoport (Bachpan Bachao Andolant) által, de a járvány miatt egyre több gyereket küldenek munkába, amiről az AFP is beszámolt.

Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságát is nagyon erősen sújtotta a válság, és az indiai lakosságból milliók vesztették el a megélhetésüket. Egyes munkaadók a gyerekektől is azt várják, hogy ugyanúgy terhelhetőek, mint a felnőttek.

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

Ez pedig rengeteg napi munkaórát jelent, ugyanakkor a gyerekek fizetése alacsonyabb. Ez pedig nyílt kizsákmányoláshoz és bántalmazáshoz vezethet. A falvakban a körülmények pedig még rosszabbak. A családoknak mindent meg kell tenniük, hogy megéljenek valamiből.

150 millió ember kerülhet a nyomor szélére a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt

2-2-es döntetlen született a Bayern München és a Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőjén

Egy nagyon izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott egymással a Bayern München és a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.