Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

A Dél-pesti Centrumkórházban tudják, mit kell tenni, ha a járvány egy szinttel feljebb kapcsol

A kórház főigazgatója szerint kész tervekkel rendelkeznek arra az esetre, ha a járvány terjedése a jelenleginél is nagyobb mértéket öltene.

Budapest, 2020. március 25. Mentőautó 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kórház főigazgatója szerint kész tervekkel rendelkeznek arra az esetre, ha a járvány terjedése a jelenleginél is nagyobb mértéket öltene.

Hétszázhatvan koronavírusos beteget kezeltek eddig a Dél-pesti Centrumkórházban, százhúszat közülük az intenzív osztályon – közölte a kórház főigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Vályi-Nagy István azt mondta, hogy tavasszal, a járvány kezdetén nehéz volt a betegek ellátása, mert nagyon sok mindent nem tudtak a vírus természetéről, most viszont sokkal több a tapasztalat, és vannak bevált antivirális szerek is.

Ilyen a remdesivir, amely súlyos betegség esetén is segít, és a favipiravir, amelyet enyhe fertőzés esetén lehet használni – tette hozzá.

A főigazgató közölte: a kórház felkészült, megfelelő mennyiségű felszerelése van, és terveik vannak arra, hogy súlyosabb járványhelyzet esetén mennyi ágyat ürítenek ki, milyen osztály működését szüntetik meg átmenetileg és hol helyezik el a betegeket.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.