Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,60 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,18 Ft
Bitcoin
62,768 $

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a szökésben lévő Red Bull-örökösre

A nemzetközi bűnüldözési szerv az ügyben „vörös jelzést” adott ki a Red Bull milliárdos örökösére, aki egy halálos baleset résztvevője volt, és most bíróság elé akarják állítani.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A nemzetközi bűnüldözési szerv az ügyben „vörös jelzést” adott ki a Red Bull milliárdos örökösére, aki egy halálos baleset résztvevője volt, és most bíróság elé akarják állítani.

A CNA beszámolója szerint a bangkoki rendőrség vasárnap adta ki a közleményét, amiben megerősítették, hogy az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az ügyben érintett örökösre, aki egy Ferrarival okozott halálos végkimenetelű balesetet. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Ez a lehető legmagasabb jelzés, amit az Interpol kiadhat, miután a Red Bull milliárdos menekülő thaiföldi örököse komoly bajba került, és elrendelték az azonnali letartóztatását. Az ügy nem most vette kezdetét, és az évek óta tart.

Worayuth Yoovidhya, a Red Bull főnökének fia még 2012-ben okozott halálos balesetet, amikor a száguldó Ferrarijával elgázolt egy rendőrt, aki belehalt a sérüléseibe. Az unoka azóta is szabadon védekezhetett, és júliusban kiderült, hogy elutasították a vádakat, ami a thaiföldi emberek felháborodását váltotta ki.

Ebben sokan a királyság elitjének büntetlenségének példáját látták, különösen azok után, hogy a milliárdos örökös segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. Krissana Pattanacharoen, az országos rendőrség szóvivője vasárnap megerősítette, hogy a hét elején „vörös jelzést” adott ki az Interpol a 27 esztendősen halálos balesetet okozó férfi ellen.

A szóvivő az AFP kérdésére megerősítette, hogy további 194 tagországnak továbbították a kérést. „Mindent meg kell tennünk, ami csak szükséges… hogy visszahozzuk az országba, mert ez egy súlyos bűncselekmény.”

A szökésben lévő örökös még 2017-ben egy magánrepülővel hagyta el az országot. Tüntetéseket is szerveztek a helyiek a döntés ellen. A Red Bull társalapítójának, Chaleo Yoovidhya családja Thaiföld második leggazdagabbja. A Forbes szerint 20,2 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet.

Orbán: a második hullám hosszabb és nehezebb is lesz